Magistrala 7 Bragadiru - Voluntari, noua linie de metrou a Capitalei, va costa 1,5 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua magistrala va costa 1,5 miliarde de euro FOTO Mediafax
Noua magistrala va costa 1,5 miliarde de euro FOTO Mediafax

În Bucureşti ar putea apărea o nouă linie de metrou, potrivit unui proiect pe care Ministerul Transporurilor vrea să îl realizeze în parteneriat public-privat. Pentru construirea Magistralei 7 de metrou Bragadiru - Voluntari, estimată la 1,5 miliarde de euro, nu a fost stabilită data începerii lucrărilor.

Magistralei 7 Bragadiru - Voluntari a fost estimată la 1,5 miliarde euro şi este unul dintre proiectele pe care Ministerul Transporturilor vrea să le efectueze printr-un parteneriat public-privat sau concesiune, potrivit Mediafax.

Studiul de prefezabilitate şi fundamentare pentru servicii de proiectare, asistenţă şi consultanţă tehnică, economico-financiară şi juridică pentru pregătirea şi derularea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat pentru această noua linie de metrou a fost transmis în iulie 2012 către Secretariatul General al Guvernului, alături de caietul de sarcini aferent proiectului.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Magistrala 7 Bragadiru - Voluntari va avea aproximativ 25 de kilometri, 30 de staţii, un depou şi o parcare, iar finalizarea proiectului ar urma să dureze şase ani.

Linia va face legătura între două dintre localităţile limitrofe Capitalei, Bragadiru şi Voluntari, traversând Bucureştiul în diagonala SV-NE, prin Piaţa Unirii, Moşilor, Obor şi Colentina.

Particularitatea proiectului constă în faptul că va include lucrări specifice unei linii de metrou, precum şi o serie de proiecte de urbanizare mixtă (dezvoltări rezidenţiale, comerciale, de agrement etc.) asociate investiţiei de bază. Termenele de începere şi de finalizare ale lucrărilor sunt condiţionate de asigurarea fondurilor pentru finanţare.

Pe aceeaşi temă:

Magistrala 6 de metrou 1 Mai - Otopeni capătă contur. S-a decis unde vor fi amplasate staţiile

FOTO Este gata prima intersecţie de pe Magistrala 5 de metrou, la Academia Militară - Orizont

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite