Liber la nopţi albe în Centrul Istoric. Terasele din cea mai populară zonă de distracţie din Bucureşti ar putea fi deschise până la patru dimineaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul Vechi al Capitalei, kilometrul zero al distracţiei atât pentru bucureşteni, cât şi pentru turiştii străini FOTO Adevărul
Centrul Vechi al Capitalei, kilometrul zero al distracţiei atât pentru bucureşteni, cât şi pentru turiştii străini FOTO Adevărul

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a decis că cel mai bine este ca terasele din Centrul Vechi să rămână deschise până la patru dimineaţa. Hotărârea a fost luată după ce reacţiile societăţii civile, dar şi a comercianţilor din zonă au fost vehement împotriva unui program scurt, aşa cum implica proiectul iniţial.

Municipalitatea a anunţat, printr-un comunicat de presă emis pe 20 februarie, că primarul General, Sorin Oprescu, va supune aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti „Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere din perimetrul Centrului Istoric” în şedinţa care va avea loc pe 25 februarie.
Regulamentul fusese, în primă instanţă, subiect de controverse, asta în condiţiile în care s-a propus ca ora de închidere a teraselor de pe străzile din Centrul Istoric să fie închis până la miezul nopţii. Motivul expus atunci de autorităţi era că zgomotul emis de cluburi şi restaurante deranjeaza pe riverani.

Acum, dupa ce proiectul a fost dezbătut 30 de zile pe site-ul Primăriei, Oprescu a decis că terasele ar trebui totuşi să funcţioneze şi pe timpul nopţii.

„Luând în considerare sugestiile constructive survenite în urma dezbaterii publice şi pentru o bună desfăşurare a activităţilor comerciale şi culturale în perimetrul Centrului Istoric, de comun acord cu patronii teraselor sezoniere s-a stabilit că, începând cu ora patru dimineaţa, aceştia să elibereze domeniul public de mobilier pentru a facilita salubrizarea străzilor”, se arată în comunicatul citat.

Servicii civilizate şi de calitate, ca în capitalele europene

Daca va fi aprobat de Consiliul General, noul regulament aduce cu sine şi o serie de reguli privind activităţile de alimentaţie publică ce se desfăşoară în perioada 15 martie-15 noiembrie pe terasele amplasate în Centrul Istoric.

Decizia vine „astfel încât cetăţenii să aibă acces la servicii civilizate şi de calitate şi să se creeze toate condiţiile pentru ca bucureştenii, şi nu numai, să poată participa la evenimente culturale similare celor din marile capitale europene”, mai explică autorităţile.

Totodată, noul regulament stabileşte norme clare în ceea ce priveşte  suprafeţele teraselor, tipul de mobiler, siguranţa cetăţenilor, precum şi obligaţia agenţilor economici de a asigura condiţiile privind stabilitatea şi siguranţa imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite