STB a cumpărat autobuze supraetajate la suprapreț de la o firmă din Harghita

0
Publicat:

Societatea de Transport București (STB), instituție aflată în subordinea primăriei, a cumpărat zilele acestea șase autobuze supraetajate second-hand marca VOLVO, la prețul de 71.300 de euro bucata.

Autobuzele sunt parcate la autobaza Nordului Foto: G4media
Autobuzele sunt parcate la autobaza Nordului Foto: G4media

Aceleași tip ce autobuz a fost vândut în Suedia cu un preț de trei ori mai mic. Adică, 24.820 euro bucata, scrie G4media.

Firma de la care au fost cumpărate autobuzele, SC Trandestrade SRL, este din Harghita și nu are ca obiect principal de activitate vânzările auto, ci extracția pietrei calcaroase și a celei pentru construcții, potrivit aceleiași surse.

După ce STB a cumpărat autobuzele de la firma din Harghita, anunţurile au fost şterse.

Reprezentanții STB au explicat că procedura de achiziție a respectat legea și că „prin documentaţie nu s-a solicitat preţul de achiziţie de la producător”.

Reprezentanții companiei de transport au mai spus că din analiza ofertelor publicate de vânzătorii de autobuze double decker nu a rezultat niciun anunț de vânzare de la nicio societate din Suedia.

Angajații STB sunt însă indignați de lipsa dotărilor acestor autobuze și spun că sunt și foarte vechi. „Nu ne explicam de ce nu au accesat fonduri și să le cumpere noi și de calitate. Firma care a câștigat achiziția este din Harghita și are în acționariat o firmă din Ungaria care se ocupa cu vânzarea de produse din piatră. Sunt semne rezonabile de întrebare ridicate de această achiziție”, a declarat un angajat STB care a preferat să rămână anonim.

Potrivit informațiilor publicației mai sus citate până acum ar fi fost livrate doar trei din cele şase autobuze. Suma totală cheltuită cu această achiziție se ridică la 428.000 euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite