Iulia Ionescu, eleva dispărută din Capitală, este căutată de Poliţie în toată ţara. Sute de şoferi au fost opriţi în trafic pentru a li se arăta poza copilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulia Ionescu (15 ani), elevă în clasa a IX-a la Colegiul ”Sfântul Sava”, unde a intrat cu media 10, pare să fi intrat în pământ, de miercuri la ora 12.00, când a fost lăsată de mama ei la staţia de metrou Eroilor. Aici s-au despărţit, femeia plecând spre serviciu, iar copila spre şcoală.

Iulia Ionescu, copila în vârstă de 15 ani din Bucureşti, este căutată de poliţişti în toată ţara, după ce familia ei a dat-o dispărută, miercuri. Noaptea trecută, mai multe echipe de poliţişti au împânzit Capitala, oprind sute de şoferi în trafic, pe care i-au întrebat dacă au văzut-o pe copilă şi le-au arătat fotografii cu Iulia. Oamenii legii au făcut apel către populaţie pentru ca toţi cei care au informaţii despre copilă să sune la numărul de urgenţă 112 sau să ia legătura cu Secţia de Poliţie 19 din Bucureşti.

La Poliţia Capitalei, s-a format, vineri, o celulă de criză pentru găsirea fetei. „Echipa de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. va sprijini şi coordona activităţile de căutare a minorei la nivel naţional. La nivelul Poliţiei Capitalei a fost constituit punctul de comandă pentru găsirea minorei, fiind desfăşurate activităţi conform procedurilor în vigoare. De asemenea, s-a dispus ca structurile de informaţii ale M.A.I. să sprijine acţiunile de căutare ale Poliţiei”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Ultima care a văzut-o pe Iulia este mama ei, Daniela Ionescu, cea care s-a despărţit de copilă, miercuri, în jurul orei 12.00, în staţia de metrou Eroilor din Capitală. Femeia spune că şi-a continuat drumul spre serviciu, iar copila a plecat spre staţia de autobuz, pentru a merge la şcoală, Colegiul ”Sf. Sava”, situat în centrul Bucureştiului.

Femeia mai susţine că s-a alertat la scurt timp după despărţirea de Iulia, pentru că, în fiecare zi, fiica ei avea obiceiul să îi dea un elefon atunci când ajungea la liceu, lucru care, miercuri, nu s-a mai întâmplat. ”Primul lucru când am văzut că nu mă sună, m-am gândit că, poate, a uitat. Am sunat-o eu şi am văzut că are telefonul închis, ne-am mirat toţi şi am crezut că i l-a furat cineva. Am fost la liceu şi, când am văzut că nu a ajuns deloc, am zis că cineva a răpit-o", a declarat, pentru Pro TV, mama copilei.

Tatăl: ”Era puţin religioasă”

Părinţii nu cred în varianta că fata ar fi fugit de acasă, susţinând că a fost răpită şi că acum se află în mare pericol. Tatăl ei, însă, Daniel Ionescu, recunoaşte că fiica lui avea un comportament ciudat în ultima perioadă, fiind foarte interesată de site-uri religioase. Mai mult, spune bărbatul, cu câteva zile înainte de dispariţia ei, Iulia i-a trimis un sms ciudat duhovnicului ei. „În utlima vreme începuse să intre pe fel de fel de site-uri. Ea era puţin religioasă, se ducea la biserică cu bunica ei de mână, dar pe aceste site-uri se vorbea despre Apocalipsă, sfârşitul lumii, despre rugăciuni“, a spus, pentru ”Adevărul”, tatăl adolescentei.

Daniel Ionescu crede că o parte dintre problemele fiicei sale ar fi început în luna septembrie, atunci când fata a intrat cu nota 10 la Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Capitală, şi ca recompensă a primit un telefon modern. De pe acesta, Iulia putea să intre pe internet şi să acceseze ce site-uri dorea. „Nu ştiu, poate dacă nu ar fi primit telefonul ăsta... Impresia noastră este că a întâlnit persoane care vorbeau despre sfârşitul lumii. E un copil, a fost uşor de ademenit“, povesteşte cu vocea stinsă tatăl Iuliei.

Bărbatul mai crede că Iulia a fost atrasă în „cercuri ciudate de oameni“, precizând că fata i-a trimis un mesaj ciudat duhovnicului ei, cu câteva zile înainte de dispariţie. „Ştim că Iulia i-a trimis un mesaj în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage. Suntem devastaţi, nu înţelegem cum a fost ademenită“, a mai declarat Ionescu, pentru ”Adevărul”. În cursul zilei de joi, preotul la care se spovedea Iulia a fost audiat de poliţişti. 

Vă mai recomandăm:

Tatăl Iuliei, eleva dispărută miercuri: „I-a trimis un mesaj duhovnicului ei că vine Apocalipsa. A intrat pe site-uri ciudate“. Tatăl elevei în vârstă de 15 ani, de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală”, care a dispărut miercuri, este de părere că fiica lui a fost ademenită în nişte cercuri „extremiste“. Bărbatul se bazează pe faptul că, în urmă cu câteva zile, fiica lui, Iulia, i-a trimis un mesaj duhovnicului ei în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage.

O elevă de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală a fost dată dispărută. O fată în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Naţional „Sf. Sava”, a fost dată dispărută după ce aceasta nu a mai ajuns miercuri la şcoală, au informat oficiali ai Poliţiei Sectorului 5. Eleva ar fi dispărut în jurul orei 12.00, miercuri, în timp ce se deplasa către Colegiul Naţional „Sf. Sava”, situat în centrul Capitalei, pe strada General Berthelot.

 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite