Tatăl Iuliei, eleva dispărută miercuri: „I-a trimis un mesaj duhovnicului ei că vine Apocalipsa. A intrat pe site-uri ciudate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl elevei în vârstă de 15 ani, de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală”, care a dispărut miercuri, este de părere că fiica lui a fost ademenită în nişte cercuri „extremiste“. Bărbatul se bazează pe faptul că, în urmă cu câteva zile, fiica lui, Iulia, i-a trimis un mesaj duhovnicului ei în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage.

UPDATE  La Poliţia Capitalei, la cererea vicepremierului Gabriel Oprea, s-a format o celulă de criză pentru găsirea fetei.

„Echipa de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. va sprijini şi coordona activităţile de căutare a minorei la nivel naţional. La nivelul Poliţiei Capitalei a fost constituit punctul de comandă pentru găsirea minorei, fiind desfăşurate activităţi conform procedurilor în vigoare. De asemenea, s-a dispus ca structurile de informaţii ale M.A.I. să sprijine acţiunile de căutare ale Poliţiei”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, oficialii de la Interne spun că mama elevei susţine că miercuri, în jurul orei 12:00 s-a despărţit de fiica sa în interiorul staţiei de metrou Eroilor, „de unde minora urma să se deplaseze spre Colegiul „Sf. Sava” cu mijloacele de transport RATB, iar după această oră nu a mai reuşit să ia legatura cu fiica sa, aceasta având telefonul închis”.

Mesaj către duhovnic: „Vine Apocalipsa“

Daniel Ionescu, tatăl Iuliei, eleva în vârstă de 15 ani care a dispărut miercuri, a declarat, pentru „Adevărul“, că toată această situaţie este un coşmar din care ar vrea să se trezească cât mai repede. Bărbatul spune că se teme pentru fiica sa şi speră să o revadă sănătoasă, deoarece crede că în acest moment este sechestrată.

„Singura pistă pe care o avem acum conduce spre faptul că este sechestrată. Nu avea un prieten cu care să plece de acasă. Aş fi fost fericit să fie aşa, pentru că dragostea trece“, spune Daniel Ionescu.

Tatăl Iuliei spune că este foarte îngrijorat din cauza site-urilor pe care le frecventa fiica lui şi crede că aceasta ar fi căzut pradă unor persoane care interpretau credinţa într-un mod extrem. „În utlima vreme începuse să intre pe fel de fel de site-uri. Ea era puţin religioasă, se ducea la biserică cu bunica ei de mână, dar pe aceste site-uri se vorbea despre Apocalipsă, sfârşitul lumii, despre rugăciuni“, declară tatăl tinerei.


Daniel Ionescu crede că o parte dintre problemele fiicei sale ar fi început în luna septembrie, atunci când fata a intrat cu nota 10 la Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Capitală, şi ca recompensă a primit un telefon modern. De pe acesta, Iulia putea să intre pe internet şi să acceseze ce site-uri dorea. „Nu ştiu, poate dacă nu ar fi primit telefonul ăsta... Impresia noastră este că a întâlnit persoane care vorbeau despre sfârşitul lumii. E un copil, a fost uşor de ademenit“, povesteşte cu vocea stinsă tatăl Iuliei.

Un alt motiv care îl duce cu gândul la faptul că fiica sa a fost ademenită în „cercuri ciudate de oameni“ este un mesaj pe care Iulia i l-a trimis duhovnicului său înainte cu câteva zile să dispară. „Duhovnicul este audiat. Ştim că Iulia i-a trimis un mesaj în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage. Suntem devastaţi, nu înţelegem cum a fost ademenită“, a declarat Ionescu cu lacrimi în ochi.

Timpul liber şi-l petrecea cu familia

Părinţii Iuliei sunt despărţiţi, iar fata locuia cu mama ei. Acest lucru nu a fost niciodată un motiv care să stea în calea unei relaţii foarte bune între fată şi tatăl său, după cum povesteşte Daniel Ionescu.

„Ne dădeam mereu mesaje, îmi spunea ce note a luat, râdeam, ne vedeam. Ultima dată am ieşit sâmbătă să bem un suc şi să ne uităm după cărţi. Am pupat-o, ne-am despărţit normal“

De cele mai multe ori, timpul liber şi-l petrecea alături de familie, cu mama sau tatăl ei, dar deseori mergea cu bunica la biserică. Pentru că a intrat cu nota 10 la liceu, fata a fost întotdeauna preocupată de învăţătură, iar sâmbăta şi-o petrecea, uneori, la meditaţii sau la liceu să se pregătească pentru diferite concursuri.

„Săptămâna trecută a ieşit cu mama ei la teatru. Este o persoană mai introvertită“, precizează tatăl Iuliei, adăugând că nu ştie ca fiica sa să aibă prieteni foarte buni cărora să se confeseze.

Pentru că a intrat la liceu în urmă cu câteva luni, Iulia nu a reuşit să îşi facă foarte mulţi priteni, dar, spune Daniel Ionescu, a ieşti de câteva ori cu colegii „la pizza“.

Directoarea liceului: „Era o fată veselă, vioaie“

Elena Croncan, directoarea Colegiului Naţional „Sd. Sava“ din Capitală, acolo unde Iulia Ionescu era elevă în clasa a IX-a, a declarat, pentru „Adevărul“, că fata era o elevă model. „A intrat cu nota 10, era o fată veselă, vioaie şi se înţelegea bine cu colega ei de bancă. Colegii ei spun că nu vorbea despre viaţa personală“, a precizat directoarea. 

De asemenea, aceasta a mai spus că Iulia venea sâmbătă la liceu şi se pregătea pentru olimpiada de fizică, care are loc săptămâna viitoare.

Cum a dispărut Iulia

Tânără a fost dată dispărută, miercuri, după ce nu a mai ajuns la şcoală. Tatăl fetei spune că aceasta a dispărut în jurul orei 12.00, în timp ce se deplasa către Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Capitală, acolo unde învaţă.

„Mama ei a lăsat-o la staţia de metrou Eroilor, iar de acolo trebuia să mai ia un autobuz câteva staţii. Convenţia era să îi trimită mamei sale un mesaj sau să o sune când ajunge şa şcoală. Nu a mai sunat, iar mama sa s-a dus la şcoală să vadă ce s-a întâmplat. Aşa a aflat că lipseşte, apoi m-a sunat şi pe mine“, a încheiat Daniel Ionescu pentru „Adevărul“.

Cei care pot oferi informaţii sunt rugaţi să sune la numărul de urgenţă 112 sau să ia legătura cu Secţia 19 Poliţie din Bucureşti.

Pe aceeaşi temă:

O elevă de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală a fost dată dispărută

UPDATE Doi bărbaţi au dispărut pe câmp. Autorităţile i-au căutat timp de patru ore

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite