Înfiinţarea Administraţiei Parcului Natural Văcăreşti a fost propusă de Nicuşor Dan Consiliului General al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Natural Văcăreşti a fost preluat în administrare de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate în 2018.
Parcul Natural Văcăreşti a fost preluat în administrare de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate în 2018.

Primarul general, Nicuşor Dan, propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) înfiinţarea Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, serviciu public de interes local al Capitalei, persoană juridică de drept public.

„În scopul îndeplinirii cerinţelor impuse pentru încredinţarea în administrare a ariei naturale protejate, se propune înfiinţarea Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, ca un serviciu public de interes local al Municipiului Bucureşti, cu personalitate juridică, de drept public, finanţat din subvenţii de la bugetul local al Municipiului Bucureşti şi din venituri proprii, cu un număr total de 20 de posturi, ţinând seama de structura minimă de personal de specialitate necesar administrării Parcului Natural Văcăreşti, precizată în anunţul pentru deschiderea sesiunii 2/2021 privind atribuirea în administrare a ariei naturale protejate, precum şi de necesitatea alocării unui minim de posturi pentru asigurarea funcţionalităţii serviciului public de interes local propus spre înfiinţare, cu serviciile suport", prevede proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de vineri, transmite Agerpres. 

Parcul Natural Văcăreşti a fost preluat în administrare de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate în 2018. În august 2021, aceasta a anunţat deschiderea sesiunii 2 privind atribuirea în administrare a Parcului Natural Văcăreşti.

Potrivit hotărârii CGMB nr. 51/26 februarie 2021, Primăria Municipiului Bucureşti a depus la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate dosarul de candidatură pentru preluarea în administrare a Parcului Natural Văcăreşti. Conform Raportului final de evaluare a dosarului emis de Comisia de evaluare a dosarelor de candidatură din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, Primăria Municipiului Bucureşti a fost declarată eligibilă pentru încredinţarea în administrare a Parcului Natural Văcăreşti.

Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti se va face din subvenţii de la bugetul local al Capitalei şi din venituri proprii.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite