Încep probele pentru furnizarea căldurii în București

0
Publicat:

Termoenergetica anunță că încep probele pentru furnizarea căldurii, în noaptea de marți spre miercuri.

Încep probele la cald pentru furnizarea căldurii în București - FOTO Inquam photos Octav Ganea
Încep probele la cald pentru furnizarea căldurii în București - FOTO Inquam photos Octav Ganea

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti spune că acțiunea va avea loc progresiv, ținând cont de dimensiunile sistemului de termoficare, de starea de dergadare a conductelor, dar și de lucrările desfășurate în toate sectoarele din Capitală. 

Pentru că temperatura pe timpul zilei este mai ridicată, iar noaptea valorile termice scad, probele se vor face mai ales în timpul nopții, spun reprezentanții companiei. 

Comunicatul menționează că „ în sezonul rece vor fi continuate doar acele lucrări pentru care pot fi realizate provizorate, astfel încât furnizarea agentului termic pentru căldură către clienți, să nu fie afectată”. 

Scopul acestor probe la cald este de reechilibrare hidraulică a întregului sistem de termoficare, astfel încât toți consumatorii să beneficieze de căldură când temperaturile vor scădea. Totodată, prin probele la cald se verifică „funcționalitatea traseelor de alimentare de la sursa de producere a agentului termic până la consumator”. 

Bucureștenii vor primi căldură „ după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici", potrivit  articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018. 

Asociațiile de proprietari trebuie să se asigure că instalaţiile interioare proprii funcționează, că lucrările din interiorul imobilelor sunt finalizate și că au fost aerisite caloriferele din apartamente. 

Termoenergetica spune că furnizează deja, la cerere, căldură către instituții precum spitalele, şcolile, grădiniţele, căminele de bătrâni, și altele care au solicitat acest lucru. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite