Incendiu în Dorobanți, la mansarda unei clădiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii bucureșteni au intervenit luni dimineață pentru stingerea unui incendiu produs la mansarda unei clădiri P+1+M în Calea Dorobanți. S-a observat degajare de fum la nivelul acoperișului, suprafața afectată estimată fiind de 400 mp, transmite ISU București-Ilfov.

11 autospeciale de pompieri intervin la fața locului FOTO ISU București-Ilfov
11 autospeciale de pompieri intervin la fața locului FOTO ISU București-Ilfov

UPDATE Incendiul produs, luni dimineaţă, la mansarda unei clădiri de pe Calea Dorobanţi a fost stins de pompieri, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).


Conform primelor informații, nu sunt victime. Personalul celor două clădiri s-a evacuat. La fața locului au fost alertate 11 autospeciale de stingere.

În acest moment, militarii acționează la exterior pe toate laturile clădirii, respectiv la interior, în mansardă. Totodată, se intervine pentru îndepărtarea învelitorii din tablă pentru a realiza accesul la structura acoperișului. 

Având în vedere intervenția pompierilor la un incendiu situat pe Calea Dorobanți, Brigada Rutieră recomandă participanților la trafic: să evite zona; să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri și să circule cu prudență.

În prezent, traficul rutier este restricționat pe Calea Dorobanți, segmentul de drum cuprins între Șos. Ștefan cel Mare și Bd. Dacia.

Incendiu la mănăstirea din Podu Coșnei, au luat foc biserica veche și chiliile 

Mănăstirea din Podu Coșnei, județul Suceava, a fost cuprinsă de flăcări, duminică dimineață, 28 mai 2023.

Biserica veche și o clădire cu chilii au luat foc, iar localnicii au sunat disperați la 112 și au cerut ajutor.

La sosirea pompierilor, flăcările erau la nivelul acoperișurilor, cu pericol de propagare la cele două construcții.

S-au deplasat la fața locului pompierii militari, cu 8 autospeciale de stingere, o autoscară mecanică și două ambulanțe SMURD.

Construcțiile afectate de flăcări, paraclisul (biserica) și corpul de chilii, au fost ridicate în anul 2006, precizează reprezentanții ISU Suceava, care acum fac cercetări pentru a stabili cauza izbucnirii incendiului. 

După ore în care s-au luptat cu flăcările, pompierii militari au salvat biserica mănăstirii, casa stăreției, clădirea centralei termice, construcții anexe ale mănăstirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) și alte clădiri din complexul monahal, cu bunurile aferente. 

Suprafața mistuită de flăcări este de 550 de metri pătrați. Intervenția pompierilor a fost una dificilă din cauză că focul se extindea rapid, construcțiile fiind din lemn dar existând depozitate cantități de combustibil. Au fost degajări mari de fum și de gaze toxice. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite