HOTELURI-SIMBOL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot pe bucuresti.adevarul.ro, ati putut afla secretele din cele mai cunoscute și vechi hoteluri, dar și cele mai interesante povești care au marcat istoria acestora.

-Griviţa, hotelul cu igrasie și gândaci unde cânta George Enescu la pian și unde a murit o faimoasă soprană. Hotelul situat în apropierea Gării de Nord a fost unul dintre locurile preferate de personalităţile importante de la noi din ţară, dar şi scena unei crime oribile, al cărei autor nu a fost găsit nici în ziua de astăzi.

-Athénée Palace, „Bamboo-ul” din Micul Paris: vezi cum se distrau mondenii Capitalei la recepţii şi ceaiuri dansante. Este prima construcţie cu structură din beton armat de la noi din ţară şi sursă de inspiraţie pentru scriitorii străini

-„Welcome to the Hotel Cişmigiu“ – adevărul despre fostul cămin al Facultăţii de Teatru (foto şi video). Un accident de la începutul anilor ’90, în care şi-a pierdut viaţa o studentă basarabeancă, l-a inspirat pe actorul Cristi Iacob să scrie versurile melodiei „Hotel Cişmigiu“, cântată de Vama Veche.

-Cum s-a transformat reşedinţa arhitectului regelui Carol I în hotelul preferat al lui Beyonce (Galerie foto). Candelabrul din cristal de 14 metri înălţime, 2000 de cristale masive de Murano şi o greutate de două tone, inspirat din „Coloana Infinitului“ a lui Brâncuşi, care domină holul hotelului.

-Cum s-a construit primul hotel de cinci stele din România (Fotogalerie). Vechii angajaţi ai hotelului, ridicat odată cu Teatrul Naţional, spun că, înainte de Revoluţie, oamenii îi rugau să-i lase să intre măcar pe hol „să vadă şi ei cum e la Inter“.

-Bazinul cu valuri de la Lido, „ultima fiţă“ din anii ‘30 (GALERIE FOTO). Odată cu lansarea hotelului s-a inaugurat şi bazinul cu valuri, o noutate absolută pentru bucureşteni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite