FOTOGALERIE Staţia de metrou Academia Militară este aproape finalizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţia de metrou Academia Militară FOTO Metrorex
Staţia de metrou Academia Militară FOTO Metrorex

Cu toate că săptămâna trecută muncitorii care lucrează la tronsonul de metrou Drumul Taberei – Universitate au făcut grevă pentru că nu şi-au primit salariile de mai bine de trei luni, lucrările la Magistrala 5 continuă. Astfel, structura de rezistenţă de la staţia Academia Militară este aproape de finalizare.

Staţia de metrou Academia Militară a prins formă, structura de rezistenţă este aproape gata şi urmează să se înceapă lucrările la pereţii staţiei. După ce vor fi gata, muncitorii vor construi incinta şi planşeul staţiei, pentru a reda continuitatea traficului la suprafaţă. Astfel, utilajele vor putea săpa în subteran fără ca lucrările să afecteze populaţia, a explicat Ioan Ursu, responsabil tehnic pe şantierul magistralei 5.

Metrorex a anunţat că rectificare bugetară care a tăiat fonduri inclusiv de la construirea magistralei 5 de metrou nu va afecta termenul limită fixat pentru finalizarea lucrărilor la tronsonul Drumul Taberei – Eroilor. Suma iniţială alocată pentru acest tronson a fost iniţial de 380,9 milioane de lei, ulterior ele au fost reduse la 178,9 milioane de lei, în urma realocării bugetului. 

   

Şeful Metrorex, Gabriel Sburlan, a declarat, pentru B365.ro, că lucrările la magistrala 5 de metrou sunt în grafic şi că rectificarea bugetară nu va afecta ritmul de lucru. „Pentru acest an, finanţarea este asigurată. În acest moment, nu avem facturi sau lucrări neachitate. Oricum, va mai fi o rectificare bugetară în luna octombrie şi atunci se fac din nou regularizări", a precizat Sburlan.

Directorul companiei Metrorex a explicat că întârzierile lucrărilor de 2 – 3 săptămâni în graficele de execuţie nu au fost din cauza rectificărilor bugetare. „Nu e vorba de bani. Este din cauza devierii reţelelor de utilităţi şi a defrişărilor de pomi care au fost făcute”, a menţionat Sburlan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite