EXPERIMENT Cum sunt discriminaţi tinerii în cadrul unui interviu de angajare. Vezi VIDEO cu camera ascunsă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ActiveWatch, agenţie de monitorizare a presei, a realizat un experiment social filmat cu camera ascunsă, în cadrul căruia tinerii care participau la interviurile organizate de agenţia de publicitate Propaganda au fost evaluaţi în funcţie de zodie, înălţime sau localitatea de origine.

Experimentul şi-a propus să creeze situaţii de discriminare la care să fie expuse acele persoane care nu se întâlnesc frecvent cu astfel de cazuri.

Candidaţii prezenţi la târgul de joburi au experimentat dezamăgirea tinerilor, care nu de puţine ori, atunci când susţin interviuri pentru angajare, sunt judecaţi în funcţie de presupuse defecte incontrolabile.

„Propaganda şi ActiveWatch au gândit un târg de joburi în cadrul agenţiei de publicitate. Ideea a fost simplă: am vrut ca persoanele care aparţin etniei majoritare, cu aspiraţii legitime, majoritatea studenţi, să simtă pe pielea lor ce înseamnă discriminarea; să simtă nemijlocit cea ce simt, de cele mai multe ori, romii înj situaţii fireşti de viaţă sau atunci când încearcă să-şi găsească un loc de muncă“, a spus Andreea Butnaru, reprezentant Propaganda.

Cum s-a desfăşurat experimentul


Propaganda a postat anunţuri de angajare şi, în doar o săptămână, agenţia de publicitate a primit 70 de CV-uri. Dintre acestea au fost selectate 27 de persoane care au fost chemate la interviuri.

Potrivit reprezentanţiilor celor două agenţii, concluzia acestui experiment este că discriminarea, judecarea după un set de idei preconcepute, afectează din temelii structura unui individ, indiferent din ce patură socială provine, indiferent de aspiraţiile sale sau educaţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite