ELCEN aruncă responsabilitatea pentru lipsa căldurii în Bucureşti în curtea lui Firea: Reţeaua de termoficare nu permite preluarea sarcinii termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii ELCEN susţin că incidentul de la CTE Grozăveşti a determinat "livrarea, pentru un interval de 6 până la 8 ore, a unor temperaturi mai mici ale agentului termic faţă de cele comandate de RADET" şi că necesarul de sarcină termică era deja acoperit duminică.

"Foarte important de reţinut că aceste efecte ar fi fost nule dacă reţeaua de termoficare aflată în responsabilitatea Primăriei municipiului Bucureşti ar fi avut capacitatea tehnică de a prelua necesarul de energie termică aferent CTE Grozăveşti în aria celorlalte centrale. Din păcate, reţeaua de termoficare se află într-o stare avansată de deteriorare şi nu permite efectuarea manevrelor de preluare a sarcinii termice, deşi centralele ELCEN au capacitatea de a asigura rezerva necesară, aşa cum a fost cazul şi în această situaţie", spun ei.

Reprezentanţii Electrocentrale Bucureşti precizează, marţi seară, că incidentul (nu a fost vorba de o explozie) care s-a produs la CTE Grozăveşti în 23 noiembrie a determinat livrarea, pentru un interval de 6 până la 8 ore, a unor temperaturi mai mici ale agentului termic faţă de cele comandate de RADET.

"Pentru o mai bună înţelegere, pentru doar câteva ore, s-a produs o diminuare cu aprox. 30 de Gcal din totalul de cca. 800 Gcal solicitat prin comanda RADET, aşadar un procent de aprox. 3%", spun reprezentanţii ELCEN.

Ei susţin că parametrii de livrare a energiei termice s-au îmbunătăţit considerabil încă din noaptea respectivă, ca urmare a intervenţiei prompte a echipelor operative ale ELCEN, şi că duminică, 24 noiembrie, necesarul de sarcină termică era deja acoperit, astfel încât efectele produse şi resimţite au fost minime.

"Foarte important de reţinut că aceste efecte ar fi fost nule dacă reţeaua de termoficare aflată în responsabilitatea Primăriei municipiului Bucureşti ar fi avut capacitatea tehnică de a prelua necesarul de energie termică aferent CTE Grozăveşti în aria celorlalte centrale. Din păcate, reţeaua de termoficare se află într-o stare avansată de deteriorare şi nu permite efectuarea manevrelor de preluare a sarcinii termice, deşi centralele ELCEN au capacitatea de a asigura rezerva necesară, aşa cum a fost cazul şi în această situaţie. Este esenţial ca informaţiile lansate în spaţiul public să nu denatureze realitatea şi să nu abată atenţia de la problemele reale de la nivelul reţelei", au transmis reprezentanţii ELCEN.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că, în noaptea de marţi spre miercuri, va fi reluată livrarea agentului termic către locuitorii care sunt racordaţi la CET Grozăveşti, unde a apărut în ultimele două zile o avarie. "Începând din această noapte, nu vor mai fi probleme cu livrarea agentului termic în Capitală", a susţinut Firea.

"Începând din această seară, şi avaria pe care a avut-o CET Grozăveşti care aparţine ELCEN, deci Ministerului Energiei, va fi finalizată, astfel încât, începând din această noapte, nu vor mai fi probleme cu livrarea agentului termic în Capitală”, a afirmat primarul general al Capitalei, marţi seară, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Gabriela Firea a precizat că RADET nu a avut probleme privind livrarea agentului termic, ci doar ELCEN.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite