ELCEN anunță un scurtcircuit la stația de tratare a apei din cadrul CET București Sud

0
Publicat:

ELCEN anunță că miercuri, în jurul orei 15:00, a intervenit un scurtcircuit pe alimentarea cu tensiune electrică a stației de tratare a apei din cadrul CET București Sud, fapt ce a condus la imposibilitatea tratării apei și, implicit, a funcționării centralei.

Scurtcircuit la stația de tratare a apei din CET București Sud, Foto: Arhivă Adevărul
Scurtcircuit la stația de tratare a apei din CET București Sud, Foto: Arhivă Adevărul

Miercuri, 3 mai, un scurtcircuit produs la stația de tratare a apei din cadrul CET București Sud a condus la declanșarea cazanului nr. 4 și a turbinei cu abur nr. 3, ceea ce a condus la indisponibilizarea centralei. Echipele de reparatori și electricieni ale ELCEN au intervenit imediat pentru a remedia situația apărută, astfel că la ora 17 s-a reușit punerea parțială sub tensiune a stației de tratare a apei.”, au transmis reprezentanții societății.

Potrivit acestora, sarcina termică va fi preluată de un cazan de apă fierbinte care va fi pornit în cursul acestei seri, astfel încât se va relua în scurt timp livrarea agentului termic din CET București Sud.

Facem toate eforturile pentru a reveni cât mai repede la schema normală de funcționare. Revenirea se va face progresiv. Estimăm că în această seară, CET București Sud va livra agent termic la o temperatură redusă față de comanda Termoenergetica, urmând ca în cursul zilei de mâine să se revină la parametrii de funcționare corespunzători. Regretăm situația apărută.

Asigurăm locuitorii racordați la sistemul de termoficare din București că angajații ELCEN fac la acest moment tot ce le stă în putință ca să reducă cât mai mult disconfortul creat.”, mai arată sursa citată.

ELCEN deţine un rol important în ecuaţia energetică naţională întrucât este principalul producător de energie termică din Bucureşti (90%) şi, totodată, un important jucător pe piaţa de energie electrică din România. Are în componenţă patru centrale termo-electrice (CTE Bucureşti Vest, CTE Grozăveşti, CTE Bucureşti Sud şi CTE Progresu) ce produc energie electrică şi termică în cogenerare.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite