După 13 ani, terenurile de sport din parcurile bucureştene vor fi reabilitate. Cât durează lucrările

0
Publicat:

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu anunţă că vor fi reabilitate cele zece terenuri de sport din parcurile Circul de Stat, Băneasa, Izvor, Carol I, Tineretului şi Herăstrăul Nou, relatează Agerpres.

Parcul Izvor FOTO Shutterstock
Parcul Izvor FOTO Shutterstock

În cursul zilei de miercuri va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, iar "în curând" parcurile vor găzdui terenuri "reabilitate şi funcţionale", scrie viceprimarul, pe Facebook.

El subliniază că de 13 ani nu s-a investit "deloc" în reabilitarea acestor terenuri de sport.Vor fi înlocuite suprafeţele de joc deteriorate, reparate gardurile ce împrejmuiesc terenurile prin grunduire şi vopsire, vor fi înlocuite sistemele de prindere, igienizate panourile şi înlocuite plasele coşurilor de baschet. De la încheierea contractelor, operatorii vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru execuţia lucrărilor.

"După 13 ani vor fi reabilitate terenurile de sport din parcurile bucureştene. Ne ţinem de promisiuni şi vă anunţăm că am încheiat, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, contractele de execuţie pentru lucrări şi reparaţii la structurile metalice perimetrale şi înlocuirea suprafeţei antiderapante ale celor 10 terenuri de sport din: Parcul Circul de Stat, Parcul Băneasa, Parcul Izvor, Parcul Carol I, Parcul Tineretului, Parcul Herăstrăul Nou", precizează Tomescu.

Cum arată cel mai nou parc din București. Unde se află Parcul Liniei

Sectorul 6 și Bucureștiul au de la 1 iunie 2023 un nou parc, amenajat în cartierul Militari. Parcul Liniei a fost inaugurat chiar de Ziua Internaţională a Copilului și s-a umplut de prichindei, părinți și bunici încă de la deschidere. Lucrările pe teren au început efectiv în data de 2 mai 2022.

Ne-a luat o jumătate de an doar ca să eliberăm terenul, pentru că era foartă multă mizerie. Iar partea de amenajare ne-a mai luat încă șase luni”, a explicat primarul Ciprian Ciucu.

Parcul are aproximativ 5 hectare, suprafață amenajată în Faza I.

Vom continua imediat cu Faza II și vom ajunge la 8 hectare, astfel că vom avea cel mai mare parc din București deschis după 1989″, a explicat primarul Ciprian Ciucu, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite