Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer

0
Publicat:

Un traficant de droguri în vârstă de 25 de ani a fost reținut zilele trecute în București, după o amplă operațiune ce a implicat doi investigatori sub acoperire timp de câteva săptămâni.

O parte din captura de droguri FOTO Surse judiciare
O parte din captura de droguri FOTO Surse judiciare

Dosarul a fost deschis la începutul lunii aprilie 2024, când un alt traficant de droguri, cercetat penal în alt dosar, a făcut denunț la DIICOT Pitești împotriva traficantului de la București, spunându-le procurorilor că respectivul traficant, care are 25 de ani și este din Călărași, vinde drogurile direct de la domiciliul său, dintr-un apartament aflat în zona Lujerului.

Denunțătorul le-a mai spus procurorilor că traficantul de la București vinde cannabis cu prețuri între 40 și 50 lei gramul, în funcție de cantitate.

Și, cum existau informații conform cărora traficantul vindea droguri de multe luni în București, în acest caz coordonat de DIICOT Pitești au fost alocați doi investigatori sub acoperire, iar denunțătorul a acceptat să colaboreze cu anchetatorii.

Tot procurorii au mai descoperit că dealerul utiliza o mesagerie online cu ștergere rapidă a mesajelor pentru a intra în legătură cu clienții.

Pe 18 aprilie 2024, unul dintre investigatorii sub acoperire a mers cu denunțătorul la domiciliul traficantului, cumpărând 10 grame de cannabis și două comprimate ecstasy. Și în aceeași zi, în zona apartamentului unde locuia traficantul, fără forme legale, au fost instalate dispozitive de înregistrare ambientală, atât audio, cât și video.

Cum a fost prins traficantul

După alte câteva zile, denunțătorul, ce purta echipament de înregistrare, a mers din nou la apartamentului dealerului, cumpărând 10 grame de cannabis și două comprimate MDMA, pentru care a plătit suma de 5.900 lei.

Anterior, în conversația online avută cu traficantul, denunțătorul-colaborator a folosit termenele de „spurcată” pentru cannabis și de „boabe” pentru pastilele ecstasy. Cele două sintagme sunt des utilizate în limbajul traficanților de droguri din București.

Iată și un fragment de conversație dintre denunțătorul-colaborator și traficant.

Colaborator: - Două! (se referă la două comprimate ecstasy)

Traficant: - Două?

Colaborator: - Da, da. De două ți-am zis.

Traficant: - Micunealta secretă!

Colaborator: - Ambalatorul. Dă-le bine, că na... (se referă la modul de împachetare al drogurilor)

Traficant: - Nu prea e așa...

Colaborator: - Da, tot e ok, p..a mea. Mai stau ăștia, am mai văzut cu câinii pe la metrou și e aiurea. Acum merg cu tramvaiul (se referă la poliție)

Traficant: - Cu câinii vin?

Colaborator: - Da. N-ai văzut la Unirii, la...

Traficant: - Vezi că sunt 4 în asta (se referă la droguri)

Colaborator: - A, da.

Traficant: - Să bagi alea tot acolo (se referă la droguri)

Iar în clipa în care tranzacția a fost încheiată, traficantul a fost reținut de către investigatori, luându-se ulterior măsura arestării sale pentru 30 de zile.

La perchezițiile efectuate în apartamentul traficantului în seara aceleiași zile, anchetatorii au găsit o „farmacie” și un depozit de droguri: 500 de grame canabis, 70 de grame substanță psihoactivă, 80 grame amfetamină, 7 timbre LSD, 43 comprimate ecstasy, 16 comprimate MDMA, 1 gram hașiș, 8 comprimate tramadol, 60 grame de ciuperci psilocybe, grindere și mai multe cântare electronice de precizie și suma de aproape 62.000 de lei. Mai trebuie spus că cele 16 comprimate MDMA erau inscripționate cu logo-ul „La Casa de Papel”.

În cadrul probelor strânse la dosar au fost strânse și numeroase capturi de ecran pe care se văd foarte clar conversațiile între traficant și colaboratorul-denunțător.

Traficantul de droguri din București riscă acum până la 10 ani de închisoare.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite