Cu picaţii la Bac la psiholog. Află aici cum îi poţi ajuta pe elevii care n-au trecut examenul de maturitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii mai sensibili trec cu mai mare greutate peste eşecurile de genul celor de la examenul de bacalaureat. Un psiholog din capital se oferă gratuit să-i ajute pe adolescenţii aflaţi în pragul depresiei.

Părinţii care nu se mai înţeleg cu copiii după ce aceştia au picat examenul de maturitate şi au tulburări emoţionale, pot apela la serviciile unui psiholog. Andrei Hosciuc îşi oferă serviciile gratuit pentru cei care au o astfel de problemă. “Serviciul pe care doresc să-l ofer intră în specialitatea psihoterapiei. Vorbim despre psihoterapie atunci când clientul se confruntă cu o simptomatologie complexă (tulburări anxioase, tulburări depresive, tulburări de somn, tulburări de comportament alimentar, etc.) sau probleme de viaţă. Un tânăr care a trăit experienţă insuccesului poate să manifeste simptome specifice unei tulburări.

Primul pas pe care psihologul îl face în ajutarea unui tânăr este să-l facă să accepte ce s-a întâmplat pentru a trece peste. “Până în acest moment nu am lucrat cu tineri care au picat Bacalaureatul, dar am lucrat cu tineri care s-au confruntat în trecut cu experienţa eşecului. Înţeleg cât de importantă devine acceptarea unui eveniment pentru dezvoltarea viitoare. Sunt foarte empatic cu această categorie de clienţă deoarece şi eu am trecut printr-un astfel de travaliu. Experienţa personală este resursă pentru mine”, explică psihoterapeutul.

Un tânăr care suferă din pricina eşecului la Bac poate suferi de anxietate, atacuri de panică, fobii, stress, stări depressive. Mai exact, copilul se simte trist sau inutil, este iritabil, nu are energie, nu doarme noapte sau chiar se gândeşte la sinucidere.   “În procesul psihoterapeutic în urma unei evaluări urmează stabilirea obiectivelor împreună cu clientul. Un exemplu de obiectiv aproape de realitate ar fi: «Îmi doresc să am mai multă încredere în mine». Dincolo de realitate ar fi: «Vreau să mă ajuţi să promovez Bacalaureatul anul viitor». Concret, se urmăreşte diminuarea simptomelor şi se oferă suportul în vederea acceptării evenimentului. Trebuie să menţionez faptul că, procesul psihoterapeutic este de lungă durată”.

Psihoterapeutul poate fi găsit la adresa hosciuc.andrei@yahoo.com.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite