Cine este şoferul drogat  care a încercat să-şi ucidă soţia în accidentul de sâmbătă, din Capitală. Prima declaraţie: Eram drogaţi şi eu, şi ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Bîrligea avea o afacere în industria videochatului FOTO Facebook
Dragoş Bîrligea avea o afacere în industria videochatului FOTO Facebook

Dragoş Bîrligea este cel care a încercat să-şi ucidă soţia provocând intenţionat un accident pe Bulevardul Dacia, accident în urma căruia mai multe maşini au fost făcute praf şi cinci persoane au fost rănite.

UPDATE 13:19 Şoferul a fost externat duminică, în jurul orei 13.00 şi a fost transportat, cu cătuşe la mâini, la Poliţia Capitalei pentru a fi audiat de ofiţerii Serviciul Omoruri.

Întrebat de jurnalişti dacă consumase droguri înainte de producerea accidentului, bărbatul a confirmat: "Da, eram drogaţi şi eu, şi ea".

El a mai spus că drogurile i-au dat "starea de tensiune şi agitaţie", dar că nu intenţiona să omoare pe nimeni.

***

Conform unor surse, cei doi au pornit, în urmă cu aproximativ doi ani, o afacere în industria videochatului, care le-ar fi asigurat o situaţie materială destul de bună. Oricum, Dragoş provine dintr-o familie cu situaţie financiară bună. 

După accident poliţiştii au costatat că Dragoş este în posesia unui permis de conducere emis de autorităţile libaneze, lucru care nu este tocmai legal pentru că documentul trebuia preschimbat.  Apoi, este luată în calcul ipoteza că documentul este falsificat, astfel că anchetatorii vor face verificări pentru a stabili autenticitatea acestuia.

Conform unor surse, Dragoş şi soţia lui Giorgiana erau sub influenţa cocainei, drog descoperit ulterior de poliţişti şi în maşina condusă de bărbat, un SUV BMW. 

Dragoş Birligea, care provine din Câmpina, s-a stabilit în Bucureşti în urmă cu câţiva ani.  El şi  Giorgiana sunt căsătoriţi de ceva vreme, dar în ultima vreme lucrurile au începus să scârţâie. Totul a culminat cu o ceartă finalizată cu accidentul. Giorgiana susţine că bărbatul i-a spus că o omoară. 

Striga la ea că o omoară

Bărbatul este internat în continuare sub pază, la Spitalul Floreasca, refuzând să dea declaraţii anchetatorilor.

Accidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, pe bulevardul Dacia, unde Dragoş Bârligea, aflat la volanului unui autoturism BMW, a lovit trei maşini. Martorii spun că el a intrat cu viteză foarte mare în intersecţie, a lovit cele trei maşini, apoi a ieşit din autoturism lovindu-şi soţia şi ameninând-o cu moartea. "Striga la ea că o omoară. Se băteau cu picioarele, cu pumnii, tăvălindu-se pe jos", a spus un martor. De asemenea, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a lovit cu capul geamul unui taximetru oprit la semafor.

Bărbatul a fost calmat abia după intervenţia poliţiştilor locali şi dus la Spitalul Floreasca.

Alte patru persoane rănite în accident au fost preluate de ambulanţe şi duse la spitalele Elias şi Floreasca.

Conform Brigăzii Rutiere a Capitalei, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care face cercetări pentru infracţiunea de tentativă de omor in rem.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite