Cine-a pus pubela-n drum? Primăria Capitalei informează că a îndepărtat pubelele aşezate în faţa statuii Papei Francisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bustul Papei Francis de la Bucureşti/ Inquam Photos
Bustul Papei Francis de la Bucureşti/ Inquam Photos

Asociaţia Monumentelor şi Patrimoniului Bucureşti informează că a îndepărtat pubelele de gunoi aflate în dreptul recent inauguratei statui a Papei Francisc, din Bucureşti. Asociaţia precizează că de vină a fost o eroare umană şi critică pe cei care s-au grăbit să critice pe Facebook această întâmplare nefericită înainte să apeleze cu buna-credinţă la autorităţi.

"Amplasarea pubelelor pe aleea din faţa monumentului dedicat Papei Francisc, recent inaugurat de către Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, este o simplă eroare umană care, dacă ar fi fost adusă la cunoştinţa autorităţilor în mod civilizat şi normal, ar fi fost remediată în cel mai scurt timp; din păcate, normalitatea este înlocuită mult prea des de dorinţa de a specula orice situaţie şi de a provoca scandal în orice circumstanţă, sacrificând nevoia de colaborare pozitivă între societatea civilă şi administraţia publică", se arată într-o replică postată pe Facebook de Asociaţie.

Asociaţia mulţumeşte "tuturor celor care, în mod onest, înţeleg şi îşi manifestă spiritul civic, inclusiv prin semnalarea derapajelor de comportament ale unor concitadini şi îi asigurăm de întregul nostru sprijin şi totala deschidere şi colaboare pentru a implementa măsurile necesare pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, respectiv, pentru înlăturarea consecinţelor acestora, conform legii în vigoare".

Totodată, Asociaţia critică reacţiile şi comentariile celor care s-au grăbit să critice nefericita întâmplare fără să sesizeze în prealabil autorităţile competente. "Instigarea la ură şi comentariile ofensatoare nu sunt, însă, manifestări acceptabile ale civilizaţiei ori spiritului civic şi, în mod cert, nu pot substitui informarea, respectiv, sesizarea normală a evenimentelor. Astfel de manifestări ar fi putut fi, in extremis, justificate, doar în cazul în care Autorităţile Publice nu ar fi reacţionat prompt la sesizările transmise. Acestea din urmă, însă, nu au existat", se mai arată în mesajul Asociaţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite