Centura Bucureşti: A fost lansată licitația pentru un nou drum radial

0
0

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti anunţă licitaţie în vederea elaborării studiului de fezabilitate şi obţinerii autorizaţiei de construire pentru Drumul Radial numărul 4 (Nord Expres), care face parte din proiectul „Orbital Bucureşti”.

Proiectul Orbital București prevede realizarea a 10 drumuri radiale, Foto: Facebook Nicuşor Dan
Proiectul Orbital București prevede realizarea a 10 drumuri radiale, Foto: Facebook Nicuşor Dan

Acesta este al treilea studiu de fezabilitate scos la licitaţie pentru unul dintre cele zece drumuri radiale care urmează să lege Bucureştiul de viitoarea autostradă de centură.

Drumul Radial 4 va avea o lungime de 12,59 km şi va realiza conexiunea localităţii Corbeanca la Autostrada A0, prelungindu-se apoi spre DNCB şi Bulevardul Poligrafiei.

Conform anunţului de pe SICAP, contractul este estimat la o valoare totală cuprinsă între 16.904.257 - 19.975.031 lei, iar durata este de 12 luni, informează Agerpres.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 40%, experienţa specialiştilor 50%, planificarea adecvată a resurselor tehnice şi umane în corelare cu specificul şi complexitatea activităţilor desfăşurate 10%.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare - POIM. Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 14 noiembrie.

Alte licitații lansate

Pe 21 septembrie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că a fost demarată procedura de achiziţie pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 9, care va realiza legătura între localitatea Vidra şi Bucureşti.

Drumul Radial 9 va avea o lungime de aproximativ 13 kilometri şi va conecta Gara Progresu/Drumul Bercenarului - Bulevardul Metalurgiei cu Centura Bucureştiului (DNCB), viitoarea Autostrada A0 şi DJ 401. Artera va avea patru benzi de circulaţie, câte două pe fiecare sens.

Pentru primul drum, DR 1 - Vest Expres, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti a lansat în luna iulie licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate, fiind în acest moment în faza de evaluare a ofertelor.

,,A fost lansată licitația pentru încă un nou drum radial conex Autostrăzii de Centură București A0, din cadrul proiectului ,,Orbital București”, care prevede realizarea a 10 drumuri radiale. Scopul acestui proiect este de a lega artere importante ale Municipiului București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului A0, intersectând 30 localități din zona metropolitană.

Este vorba despre lansarea licitației pentru Drumul Radial 9 - Sud Expres DR9, care presupune elaborarea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire.”, a transmis, la rândul său, secreatarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu în data de 21 septembrie.

Caracteristicile solicitate ale drumului radial DR9 sunt:

- patru benzi de circulație (câte două benzi pe sens)

- două zone de acostament

- patru zone de siguranță cu parapeți

- Zonă mediană de 8m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară

- Piste de biciclete

- Trotuar pietonal

- Transport public

- Iluminat public

- Intersecție rutieră la conexiunea DR 9 cu Drumul Bercenarului/Gara Progresu

- Intersecție rutieră la conexiunea DR9 cu DJ401

- Nod Rutier la intersecția cu DNCB și Autostrada A0 (km 5+400) și o descărcare (km 7+475)

- Pasaje peste calea ferată

- Pasaj peste DNCB

Potrivit acestuia, termenul limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie.

Implementarea proiectului ,,Drumuri Radiale Ilfov-București” este asigurată de Consiliul Județean Ilfov, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București ADIZMB, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR.

București


Ultimele știri
Cele mai citite