Cel mai tare robot a sosit în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ASIMO a fost adus de reprezentanţii Honda în Capitală pentru ultima etapă din competiţia Green Challenge. Cel mai performant robot ce poate interacţiona cu fiinţa umană a venit astăzi pentru prima dată în România.

ASIMO este numele celui mai avansat robot umanoid contruit de specialiştii de la Honda Research Institute din Japonia. El poate să danseze, să urce scările, iar dacă nu l-ai vedea ai crede că este o fiinţă umană la câte poate să facă. Roboţelul cu o înălţime de 1,3 metri a cucerit întreaga lume, iar astăzi a sosit în Bucureşti să cucerească şi publicul românesc. Micuţul automatizat  poate să imite perfect mişcările unui om, poate alerga cu o viteză de 6 km/h.

Robotul a făcut astăzi prima demonstaţie pe tărâm mioritic, la conferinţa de presă dinaintea finalei Honda Green Challenge. Povestea lui ASIMO a pornit după ce specialiştii de la Honda au dorit să creeze cel mai avansat robot care poate interacţiona cu o persoană, iar după zeci de ani de cercetare, rezultatele au uimit întreaga planetă.

Weekend petrecut în Capitală
„Roboţii umanoizi au ieşit demult din romanele science-fiction, iar dovada reală este chiar ASIMO care ne-a convins că merită toata atenţia noastră. ASIMO s-a pregătit să interacţioneze cu întreaga comunitate eco din România, prin demonstraţii live şi participarea la competiţie“, a spus Mihai Sandu, GreenChallenge 2010 Project Manager.

Roboţelul va rămâne alături de competitorii GreenChallenge pe tot parcursul acestui weekend şi va susţine o serie de spectacole. Cei care doresc să meargă la sediul Asko Internaţional de pe Şoseaua de Centură Nr. 56, să vadă de ce e în stare ASIMO mai au posibilitatea de a-şi rezerva o invitaţie pe internet, la www.greenchallenge.ro/rezervari, accesul fiind limitat.

ASIMO dă startul finalei Green Challenge
Cel mai performant robot a fost adus de reprezentanţii Honda pentru Weekendul Green Challenge, campanie lansată cu scopul de a susţine spiritul ecologic printre şoferi. Startul marii finale va avea loc mâine când 18 finalişti se vor întrece pe traseul Bucureşti-Craiova-Bucureşti. Tot mâine, de la ora 18.30, este anunţat oficial şi noul model Honda CR-Z.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite