Ce măsuri propune DSP Bucureşti după ce rata de infectare a depăşit 6 la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştiull riscă intrarea în carantină din caauza numărului mare de infectări
Bucureştiull riscă intrarea în carantină din caauza numărului mare de infectări

Experţii din sănătate au o listă de măsuri care ar putea fi luate în Capitală şi care vor fi discutate mâine. Astfel, DSP cere magazinelor să asigure clienţilor patru metri pătraţi de spaţiu în jur, ceea ce înseamnă mai puţini clienţi în magazine.

Instituţiile publice vor fi obligate să facă triaj epidemiologic şi să asigure dezinfectarea mâinilor, un program decalat al angajaţilor, atât la nivelul autorităţilor publice, cât şi la nivelul operatorilor economici, precum şi participarea zilnică în sistem online a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ, a declarat Florentina Iacob, director adjunct al DSP Bucureşti, pentru Digi24.

O altă propunere prevede interzicerea organizării de evenimente sau activităţi private pentru copii în spaţii închise cum ar fi afterschool, închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităţilor şi competiţiilor sportive pentru amatori. 

Cât priveşte magazinele şi mall-urile acestea vor fi obbligate să respecte un spaţiu de patru metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de doi metri între persoane. 

„La evenimentele private – înmormântări, cununii, botezuri – vom merge pe un număr maxim de 16 persoane, care include şi persoanele care oficiază slujba religioasă. E interzisă desfăşurarea de activităţi în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar sper să se păstreze regulile pentru terase şi acestea vor fi verificate prin controale”, a mai spus Iacob.

Î

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite