Prefectul Capitalei: Măsurile care să protejeze populaţia de noul coronavirus vor fi luate până la sfârşitul săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Stoica, Prefectul Capitalei, discută despre posibila carantinare a Bucureştiului
Alin Stoica, Prefectul Capitalei, discută despre posibila carantinare a Bucureştiului

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat marţi, că în această săptămână, este aşteptată o analiză a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru a putea fi luate măsuri pentru o mai bună protejare a populaţiei în contextul pandemiei de COVID-19.

"Măsurile care să protejeze mai bine populaţia, pentru că, de fapt, despre asta vorbim, nu măsuri mai drastice, ci măsuri care să aibă ca efect o protecţie mai bună a populaţiei împotriva răspândirii virusului ar putea fi luate până la sfârşitul săptămânii. (...) Nu pot să confirm sau să infirm ceva deocamdată. Se discută, sunt propuneri diverse. Acum ele sunt analizate şi sunt absolut sigur că cele mai bune măsuri vor fi şi aplicate, iar eu voi dispune aplicarea lor de îndată", a explicat prefectul.
Prefectul a precizat că sunt aşteptate de la DSP o analiză tehnico-ştiinţifică a situaţiei din Capitală, precum şi propuneri de măsuri. De asemenea, reprezentanţii Prefecturii sunt în legătură cu Ministerul Sănătăţii, Primăria Capitalei şi Ministerul de Interne, iar cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, transmite Agerpres.

"E clar că incidenţa creşte şi creşte abrupt în ultimele zile, deci trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare faţă de cele de astăzi. La momentul acesta, am dispus deja înăsprirea controalelor, mai ales în zone pe care deja le ştiţi că sunt problematice şi căutăm, inclusiv împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Inspecţia sanitară, baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înţeleg să respecte normele sanitare", a completat Alin Stoica.

Prefectul a indicat că există mai multe aspecte care trebuie luate în calcul, capitala având aproximativ 25% din economia naţională şi de aceea impunerea carantinei în Bucureşti, întârzie, în condiţiile în care această măsură a fost aplicată în cazul altor oraşe cu incidenţă similară a cazurilor de SARS-CoV-2.
Alin Stoica a menţionat că momentan nu se vor închide şcolile deoarece nu a primit de la Inspectoratul Şcolar o cerere de trecere a cursurilor în online.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite