Capitala a rămas fără apă caldă. Sute de blocuri sunt afectate

0
Publicat:

Aproximativ 600 de blocuri din toate sectoarele Capitalei vor avea sistată furnizarea de apă caldă pe diverse intervale de timp, după ce Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunțat că face lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe conductele din reţeaua primară. 

image

În același timp, 15.000 de apartamente din sectorul 1, aproximativ 300 de blocuri, au rămas fără apă caldă pe termen nelimitat din cauza unor probleme la CET Griviţa.

În primul rând, este vorba de schimbarea conductei pe Magistrala Griviţa, între Podul Grant şi strada Caraiman din sectorul 1. Pentru aproximativ 25 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 3 şi 7 iulie 2023, ora 23.00.

Apoi, se va înlocui o conductă în zona Gării de Nord din sectorul 1, iar pentru aproximativ 40 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, în perioada cuprinsă între 3 şi 7 iulie 2023, ora 23.00.

Totodată, se va lucra la Magistrala 1 Sud în zona străzilor Dumitru Slugeru şi Heliade între Vii din sectorul 2, unde se continuă lucrările de înlocuire a reţelei primare. În perioada cuprinsă între 30 iunie şi 17 iulie se vor înlocui încă 100 de metri de conductă cu diametrul de 800 mm, acesta fiind motivul pentru care a fost sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă către aproximativ 100 de blocuri.

Lucrări de reparaţii se vor realiza și la Magistrala 2 Sud, în zona străzilor Calea Vitan şi Mihai Bravu din sectorul 3. Pentru aproximativ 125 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 4 şi 13 iulie 2023, ora 23.00.

În plus, în zona străzii Reşiţa din sectorul 4, se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă, iar pentru aproximativ 165 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 3 şi 7 iulie 2023, ora 23.00.

Lucrări de reparaţii se vor realiza și în zona Calea 13 Septembrie din sectorul 5, unde se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă. Pentru aproximativ 48 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 3 şi 7 iulie 2023, ora 23.00.

În fine, se va lucra și pe strada Câmpina din sectorul 6, acolo unde se vor schimba aproximativ 120 de metri de conductă. Pentru aproximativ 80 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 3 şi 7 iulie 2023, ora 23.00.

Mai grav, peste 15.000 de apartamente din sectorul 1 au rămas fără apă caldă pe termen nelimitat după ce CET Griviţa a pus lacătul pe porţi. Concret, compania administrată de Primăria Sectorului 1 a intrat în incapacitate de plată. Drept urmare, sectorul 1 ar putea avea iarna următoare mari probleme cu încălzirea blocurilor. Dacă CET Griviţa va rămâne închis pe tot parcursul sezonului rece, agentul termic pentru locuitorii din sectorul 1 ar trebui să vină de la celelalte CET-uri din Bucureşti, ceea ce înseamnă că va veni greu sau aproape deloc în casele oamenilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite