Bugetul Capitalei pentru 2024, respins. Consilierii PSD au lipsit, iar cei PNL au fost votat împotrivă

0
Publicat:

Bugetul Capitalei pentru 2024 a fost respins, vineri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, întrunit în şedinţă extraordinară.

Grupul PNL a criticat Bugetul Capitalei pentru 2024 Foto: inquam photos
Grupul PNL a criticat Bugetul Capitalei pentru 2024 Foto: inquam photos

Consilierii au respins Bugetul Capitalei pentru 2024, deoarece au fost insuficiente voturi în vederea adoptării, înregistrându-se 18 voturi „pentru”, 6 abţineri și 4 "împotrivă", conform Agerpres.

Grupul PSD nu a participat la şedinţă.

Liberalii au criticat: lipsa investiţiilor, faptul că în buget nu sunt incluse toate datoriile Municipalităţii, sumele prea mari alocate pentru protocol sau diverse evenimente şi faptul că Primăria nu a achitat integral în ultimii ani stimulentele destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi.   

Propunerea de buget a lui Nicuşor Dan, o „o glumă proastă" pentru PNL 

Bugetul Capitalei pentru anul 2024 fusese evaluat la 6,5 miliarde de lei, potrivit edilului general Nicușor Dan.

"Am pus în buget 6 miliarde - venituri, parte din impozitul pe salarii al bucureştenilor şi venituri proprii, plus încă 425 de milioane, care sunt achiziţii pe fonduri europene, pe care noi le-am plătit în 2023, dar care ne vor fi decontate în 2024. Deci, cu totul, excluzând viitoare fonduri europene şi excluzând aceste sume care doar tranzitează conturile noastre, este un buget de 6,5 miliarde de lei", a precizat primarul general, la punerea în debatere publică a proiectului, adăugând că subvenţiile la termie şi transport au fost evaluate între 1 şi 1,1 miliarde de lei fiecare.  

Însă PNL Bucureşti a recționat la scurt timp și a anunţat că liberalii nu vor vota propunerea de buget a Capitalei a primarului general Nicuşor Dan, numind proiectul „o glumă proastă" și fiind lansate acuzații de folosire a banilor publici în cadrul campaniei electorale.

„De ce PNL Bucureşti nu va vota propunerea de buget a lui Nicuşor Dan? Pentru că ţine Bucureştiul blocat, iar viziunea de dezvoltare a Capitalei lipseşte cu desăvârşire. PNL Bucureşti a analizat la nivelul consilierilor generali şi al comisiilor de specialitate propunerea de buget publicată de Nicuşor Dan. Concluziile sunt clare: Bucureştiul blocat, lipsă de viziune şi capacitate administrativă. Este ceea ce bucureştenii constată şi trăiesc în fiecare zi, din păcate”, potrivit unui comunicat al PNL Bucureşti.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite