Peste 70 de imobile vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile și cu bani de la bugetul local, anunță Nicușor Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni, 26 februarie, printr-o postare publicată pe Facebook că 80 de imobile vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile „obținute din surse naționale și europene, dar și cu bani de la bugetul local”.

Nicușor Dan
Vor fi consolidate și monumente istorice. Foto: Facebook (Arhivă

Nicușor Dan a precizat în postarea cu pricina că este vorba despre clădiri rezidențiale sau publice, monumente istorice sau blocuri de locuit vechi de aproape 100 de ani.

80 de imobile - clădiri rezidențiale sau publice, monumente istorice sau blocuri de locuit vechi de aproape 100 de ani - vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile obținute din surse naționale și europene, dar și cu bani de la bugetul local.  

Este vorba de 21 de clădiri selectate pentru finanțare în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (PNCCRS) - valoarea proiectelor fiind de 500,62 milioane lei și alte 17 proiecte finanțate prin PNRR, în valoare de 283,4 milioane lei.

 Printre monumentele istorice ce vor fi consolidate cu aceste fonduri se numără Muzeul memorial Gheorghe Tattarescu, Teatrul Bulandra și Teatrul foarte Mic, Blocul Rosenthal sau Club A

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va consolida din bugetul local alte 42 de clădiri”, se arată în postarea edilului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite