Bucureștiul, în topul „celor mai bune orașe unde să locuiești“. Nicușor Dan: „Sunt încântat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un raport anual al Economist Intelligence Unit care a evaluat 172 de metropole din întreaga lume menționează Bucureștiul, alături de Stuttgart, unul din orașele care au urcat cel mai mult în ultimele 12 luni în topul ”celor mai bune orașe unde să locuiești”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Bucureștiul, în topul celor mai bune orașe unde să locuiești FOTO Dana Borcea
Bucureștiul, în topul celor mai bune orașe unde să locuiești FOTO Dana Borcea

Astfel, conform anunțului făcut de primarul general pe pagina sa de socializare, Capitala a urcat 21 de poziții ajungând pe locul 99.

"Sunt încântat să citesc astfel de articole care promovează Bucureștiul și care confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește dezvoltarea orașului", a spus Nicușor Dan.

  În clasament, primul loc este ocupat de Viena (Austria), urmată de Copenhaga (Danemarca), Melbourne (Australia), Sydney (Australia), Vancouver (Australia). Bucureştiul a totalizat 73,7 puncte, în condiţiile în care Viena a întrunit 98,4. 

Nicuşor Dan îi invită pe bucureşteni să completeze un chestionar pe tema viitorului Plan Urbanistic General

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îi invită pe bucureşteni să completeze un chestionar, în cadrul consultării publice pentru elaborarea noului Plan Urbanistic General.

"10 minute pentru următorii 10 ani! Vă invit să vă exprimaţi opinia în cadrul consultării publice pentru elaborarea noului Plan Urbanistic General al municipiului Bucureşti. Până pe 30 iunie puteţi să semnalaţi atât problemele, cât şi punctele forte ale celor mai reprezentative zone din oraş, nevoile şi priorităţile de intervenţie pentru Municipiul Bucureşti", scrie primarul general, pe Facebook.

Cei care completează chestionarul trebuie să indice zona în care locuiesc şi dacă sunt mulţumiţi de condiţiile de viaţă din cartier, de aspectul clădirilor, al parcurilor şi locurilor de joacă, de starea străzilor, de curăţenie, de pistele pentru biciclişti, de accesul cu transportul comun, de unităţile medicale sau de cele de învăţământ. De asemenea, respondenţii sunt invitaţi să precizeze cele mai importante trei intervenţii ce ar trebui realizate cu prioritate în cartier, dar şi care sunt locurile preferate din Capitală, scrie Agerpres.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite