Bucureşti: Şi-a abandonat copilul pe treptele de la metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil în vârstă de nici doi ani a fost abandonat pe treptele staţiei de metrou Tineretului, învelit într-o pătură. Cei care au apelat serviciul de urgenţă 112 au fost câteva persoane de etnie rromă.

O fetiţă de nici măcar 2 ani a fost găsită aseară în jurul orei 19.30 la staţia de metrou Tineretului. Aceasta fusese lăsată pe scări, la intrarea în subteran, învelită într-o pătură.

„A fost găsit la staţia de metrou Tineretului la ora 19.30. Are mai puţin de doi ani, dar nu se ştie exact cât. A fost luată de reprezentanţii secţiei de poliţie 14, apoi predată Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4. Continuăm cercetările. Trebuie să găsim părintele“, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Fetiţa va fi botezată

Poliţiştii încearcă să afle dacă fetiţa a fost părăsită de către mama ei în mod voit, care astfel i-a pus viaţa în pericol. „Când ne-am dus să o luăm pe fetiţă, câteva persoane de etnie rromă încă erau la faţa locului. Am chemat o ambulanţă pentru a o putea examina pe fetiţă. Este perfect sănătoasă. Acum încearcă să afle care este vârsta exactă. Nu ştim dacă şi ea este de etnie rromă“, a spus Mircea Nicolaibi, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.


El a adăugat că vor continua demersurile ca în scurt timp fetiţa să fie botezată şi să i se facă certificat.
De asemenea, femeia care a abandonat-o ar putea fi decăzută din drepturile părinteşti şi cercetată penal pentru abandon şi neglijenţă. În cazul în care nu va fi identificată, automat, copilul va ajunge într-un centru de plasament.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite