Bucureştenii vor plăti facturi mai mari la căldură în această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii vor plăti cu 25% mai mult la întreţinere. FOTO Adevărul
Bucureştenii vor plăti cu 25% mai mult la întreţinere. FOTO Adevărul

În această lună sumele pe care le vor plăti locatarii pentru căldură pe luna decembrie vor creşre considerabil faţă de luna trecută.

Pentru că în luna decembrie temperatura medie exterioară a fost de plus 3,3 grade Celsius, iar în ianuarie temperatura a atins pragul de minus 0,7 grade, oamenii au avut nevoie de mai mult agent termic pentru a-şi încălzi locuinţele.

Din datele furnizate de RADET rezultă că facturile cresc pentru o garsonieră de la 81 de lei şi până la 125 de lei. Iar, în cazul unui apartament cu trei camere facturile vor ajunge de la 158 de lei la suma de 239 de lei. Cei care deţin un apartament cu patru camere vor ajunge să plătească la întreţinere peste 300 de lei, faţă de 200 cât plăteau cu o lună în urmă.

Cu toate că avem sume mai mari de dat către furnizorul de căldură, în luna decembrie caloriferele nu au fost la fel de calde aşa cum a fost anul trecut din cauza datoriilor pe care primăria le are la compania Electrocentrale Bucureşti S.A.

În luna decembrie, aproape 2.600 de familii cu venituri reduse din Sectorul 1 au beneficiat de ajutoare pentru încălzirea locuinţei în această iarnă.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă, pentru perioada noiembrie 2012 - martie 2013, pe bază de cerere sau declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.

Pentru acordarea ajutorului pesoanelor care folosesc drept combustibil energia termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie trebuie să fie de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.

Pentru persoanele care se încălzesc cu gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie trebuie să fie de 615 lei atât în cazul familiilor cât şi în cazul persoanei singure.

 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite