Peste 2.500 de familii din sectorul 1 vor primi ajutoare pentru căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutoarele pentru căldură se acordă în funcţie de venitul familiilor care-l solicită. FOTO Adevărul
Ajutoarele pentru căldură se acordă în funcţie de venitul familiilor care-l solicită. FOTO Adevărul

Aproape 2.600 de familii cu venituri reduse din Sectorul 1 beneficiază de ajutoare pentru încălzirea locuinţei în această iarnă.

Până în prezent, Primăria Sectorului 1 a aprobat 1.037 de cereri pentru acordarea ajutorului în vederea încălzirii locuinţei cu energie termică, 1.188 de cereri pentru încălzirea cu gaze naturale şi 365 pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 a primit un total de 2.689 de cereri privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze, lemne şi energie termică, însă 99 din totalul cererilor nu au fost validate întrucât nu au fost îndeplinite condiţiile legale de acordare.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă, pentru perioada noiembrie 2012 - martie 2013, pe bază de cerere sau declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.

Pentru acordarea ajutorului pesoanelor care folosesc drept combustibil energia termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie trebuie să fie de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.
Pentru persoanele care se încălzesc cu gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie trebuie să fie de 615 lei atât în cazul familiilor cât şi în cazul persoanei singure.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite