Bucureştenii pot dona sânge pentru victimele accidentului din Muntenegru. Suporterii echipei Rapid s-au alăturat iniţiativei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care vor să doneze sânge pentru răniţii din Muntenegru pot merge, începând de miercuri dimineaţă, la Institutul Naţional de Hematologie. De asemenea, mai mulţi suporteri ai echipei de fotbal Rapid au donat deja sânge pentru victimele din autocarul răsturnat.

Potrivit Mediafax, cetăţenii care doresc să doneze sânge pentru persoanele rănite în urma accidentului rutier din Muntenegru o pot face, începând de miercuri dimineaţă, la Institutul Naţional de Hematologie din strada Constantin Caracaş numărul 2-8, Sector 1, Bucureşti.

De asemenea, poliţiştii bucureşteni şi militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au decis, marţi, să doneze sânge, în semn de solidaritate, pentru victimele din Muntenegru. Poliţiştii bucureşteni şi cadrele IGSU din Bucureşti şi Ilfov vor dona sânge la Spitalul Militar Central, în timp ce salvatorii serviciului pentru situaţii de urgenţă al judeţului Argeş vor dona la Centrul Local de Transfuzie Sanguină.

Suporterii rapidişti au donat sânge pentru victimele accidentului

Victimele accidentului petrecut în Muntenegru au primit ajutor şi din partea suporterilor echipei Rapid Bucureşti, care au donat sânge în cadrul unei campanii a Ligii Suporterilor Rapidişti: „Suflet alb- sânge vişiniu“. În jur de 50 de suporteri au donat sânge la Centrul de transfuzie sanguină al municipiului Bucureşti, iar alţi 20 la o clinică din cartierul Titan.

„Muntenegrenii au dovedit că sunt nişte oameni remarcabili. Indiferenţi la naţionalitate, mânaţi de bunătate, săritori, empatici şi îngrijoraţi, muntenegrenii şi-au dat sângele pentru românii implicaţi în dezastruosul accident rutier aşa cum ar face-o pentru unul de-al lor. Atinşi de acest gest aproape nefiresc în ziua de azi al muntenegrenilor, suporterii rapidişti au hotărât să se alăture iniţiativei lor donând sânge. Sânge românesc, sânge de rapidist, menit sa ajute pe oricine are nevoie, indiferent de culoare, rasă sau naţie“ , au precizat reprezentanţii Ligii Suporterilor Rapidişti.

Şi în alte oraşe ale ţării oamenii s-au mobilizat şi au sărit în sprijinul răniţilor. Spre exemplu, la Galaţi, mai mulţi localnici au donat sânge, care a ajuns la Spitalul Universitar.

Pe aceeaşi temă:

Trupurile celor 18 decedaţi în accidentul din Muntenegru au fost identificate

Patriarhia Română va ţine o slujbă pentru pomenirea morţilor din accidentul din Muntenegru

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite