BOR, despre mama lui Becali: „Doamna Alexandra a primit diploma de onoare în semn de mulţumire pentru sprijinul financiar acordat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhia Română reacţionează în faţa „interpretărilor exagerate ale unui gest de recunoştinţă firesc“, după ce, pe 24 iunie, Alexandra Becali, mama latifundiarului aflat în închisoare, a fost decorată pentru donaţiile făcute de către finanţatorul Stelei. Deşi măsura a fost criticată, BOR susţine că gestul a fost unul firesc.

Astfel, Biserica Ortodoxă Română (BOR) a explicat gestul făcut, acela de a oferi diploma de onoare ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Alexandrei Becali, mama latifundiarului aflat în prezent în închisoare, ca un gest normal.

Propunerea de premiere a venit din partea Consiliului Parohial al bisericii Sfânta Treime-Ghencea în semn de recunoştinţă şi asta după ce Becali a donat 180.000 de lei către parohie.

Cu toatea astea însă, BOR a fost vehement criticată în opinia publică pentru gestul făcut, fiind acuzată că măsura este una nepotrivită şi asta pentru că Gigi Becali se află în prezent în închisoare, la penitenciarul Jilava, unde are de ispăşit o pedeapsă de trei ani.

”Doamna Alexandra Becali s-a numărat printre persoanele care au primit diplome de onoare Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena la propunerea Consiliului parohial al parohiei Sfânta Treime – Ghencea în semn de mulţumire pentru sprijinul financiar acordat pentru lucrările de construire şi pictare ale bisericii. Ca atare, orice alte interpretări date acestui act de apreciere sunt neîntemeiate şi dovedesc lipsa  de înţelegere a unui gest de recunoştinţă firesc al Bisericii pentru ctitori şi binefăcătorii ei. Ne mirăm că la un gest firesc de recunoştinţă se răspunde cu răzvrătire”, precizează Patriarhia Română într-un comunicat emis marţi.

Finanţatorul Stelei, George Becali, a fost condamnat, pe 3 iunie, de judecătorii Curţii Supreme la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza“, decizia instanţei supreme fiind definitivă. Concret, latifundiarul a primit două pedepse de câte trei ani de închisoare pentru dare de mită şi o pedeapsă de un an pentru fals, dar, potrivit legislaţiei româneşti, cel mai probabil va executa doar trei ani, spun apărătorii acestuia.

Pe aceeaşi temă:

În dosarul „Valiza“, Becali l-a înfundat şi pe Piţurcă. Selecţionerul echipei naţionale este la a doua condamnare

Cazul Becali. Unde au greşit Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină

Cazul Becali: Cine aruncă primul piatra?

Ce are în plus Becali faţă de alţi puşcăriaşi celebri din România: Năstase, Vîntu, Cătălin Voicu, Nati Meir, Dinel Staicu sau Miron Cozma

Nouă clişee legate de condamnarea lui Gigi Becali. De ce nu trebuie compătimit infractorul Becali şi cum se încearcă martirizarea lui
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite