Bătrâni sechestrați în București pentru a li se lua casele

0
Publicat:

Percheziții de amploare în Capitală și în județul Ilfov, într-un dosar de lipsire de libertate și înșelăciune, la o grupare care ținea sechestrați bătrâni cu dizabilități fizice sau psihice, care nu aveau moștenitori, pentru a le lua casele.

Mai multe persoane vârstnice, forțate să trăiască în condiții improprii - Foto Pexels
Mai multe persoane vârstnice, forțate să trăiască în condiții improprii - Foto Pexels

Bătrânii erau plasați într-un imobil în condiții improprii, sub supraveghere permanentă și erau amenințați pentru a ceda moștenirile. Totul a început în 2017.

În această dimineaţă, 6 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 11 Poliţie pun în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune”, a anunțat, miercuri, Poliţia Capitalei. 

Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenenţă ori afecţiune, cinci dintre bănuiţi s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deşi diferenţele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora”, a mai transmis Poliţia. 

Ancheta arată că doi juriști ar fi oferit celorlalţi bănuiţi consultanţă. Astfel, aceștia puteau încheia sau obţine de la autorităţile competente înscrisuri necesare demersului infracţional, legăturile maritale dintre bănuiţi şi persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziţia oficiilor de stare civilă. 

În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior. În baza mandatelor de aducere, care vor fi puse în aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, se adaugă în comunicat. 

Victimele vor fi transporate la spital iar apoi vor fi internate în centre de primire. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite