Băhăian a avut discernământ când a ordonat asasinatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Băhăian, bucureşteanul suspectat că a ordonat asasinarea mai multor persoane în perioada 2006-2008, a avut discernământ în momentul comiterii faptelor. Cel puţin asta arată rezultatele expertizelor psihiatrice la care a fost supus acesta la Spitalul Penitenciar Jilava, susţin surse judiciare.

„Atât el, cât şi presupuşii săi complici, au fost supuşi unui examen psihiatric amănunţit, finalizat în cursul zilei de ieri de specialiştii Institutului de Medicină Legală Mina Minovici. Deşi rezultatele examinării nu sunt încă oficiale, se pare că ei au avut discernământ când au comis infracţiunile, astfel încât pot fi condamnaţi la puşcărie”, au precizat surse apropiate anchetei.

Atât Sergiu Băhăian, cât şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar, au fost transportaţi, azi, de la Spitalul Penitenciar Jilava în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Cartea de vizită a lui Băhăian

Băhăian a ajuns celebru la mijlocul anilor ’90, când a declanşat unul dintre cele mai mari scandaluri financiare din România. În calitate de patron al firmei Sabina Product, el a înşelat peste 5.000 de persoane, reuşind să încasese peste şapte miliarde de lei vechi.

După ce a ieşit din închisoare, a comis mai multe infracţiuni economice, “completate”, susţin anchetatorii, de suprimarea violentă a unora dintre complici. Acest tip ce comportament i-a determinat pe procurorii DIICOT să descrie gruparea lui Băhăian drept cea mai periculoasă grupare care a acţionat vreodată în România.  El a fost arestat şi pus sub acuzare în în cursul lunii ianuarie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite