Asociaţia ACCEPT anunţă cea de-a 17-a ediţie a Bucharest Pride. Marşul va avea loc pe 9 iulie. Programul evenimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă / Inquam Photos / George Călin
FOTO Arhivă / Inquam Photos / George Călin

Asociaţia ACCEPT anunţă cea de-a 17- a ediţie a Bucharest Pride, festivalul dedicat comunităţii LGBTQIA+ din România. Festivalul are loc în perioada 1-9 iulie, când vor avea loc numeroase evenimente. Marşul va fi organizat pe 9 iulie, pe ruta Calea Victoriei - Parcul Izvor.

„Bucharest Pride, festivalul dedicat comunităţii LGBTQIA+ din România, va avea loc anul acesta între 1 - 9 iulie, ocazie cu care ACCEPT deschide din nou porţile Pride Park, de data aceasta în centrul oraşului Parcul Izvor - între 6 - 9 iulie. Marşul Bucharest Pride va avea loc pe 9 iulie pe ruta Calea Victoriei - Parcul Izvor”, a transmis, marţi, Asociaţia ACCEPT, într-un comunicat de presă.  

Potrvit sursei citate, la fel ca la ediţiile anterioare, Bucharest Pride 2022 a pregătit un maraton de evenimente culturale organizate pentru membrii comunităţii LGBTQIA+ din România şi aliaţii lor.  

„În 2022, la Bucharest Pride vorbim despre puterea comunităţii LGBTQIA+ din România, dar şi deschiderea faţă de aliaţii comunităţii, cei alături de care se poate construi o societate mai incluzivă, care respectă drepturile tuturor cetăţenilor lor, indiferent de orientarea lor sexuală sau de identitatea lor de gen. De aceea în 2022 la Bucharest Pride invităm publicul să Stand Together. Love Together”, a mai transmis organizaţia.  

„Ultimii ani ne-au demonstrat că puterea comunităţii constă în rezilienţă şi solidaritate aşa că la Bucharest Pride 2022 ne luăm un moment să celebrăm capacitatea comunităţii LGBTQIA+ de a rămâne unită şi a nu renunţa la idealul dreptului de a fi, a iubi, a trăi şi a avea aceleaşi drepturi libertăţi şi responsabilităţi ca orice persoană. (...) Programul Bucharest Pride reflectă diversitatea comunităţii LGBTQIA+ şi reprezintă o  invitaţie de a ne cunoaşte mai bine şi de a consolida legăturile atât în cadrul comunităţii, cât şi cu aliaţii”, a declarat Alex Zorilă, coordonator Bucharest Pride 2022.  

Manifestarea din acest an este dedicată şi comunităţii LGBTQIA+  din Ucraina, care nu poate organiza anul acesta Pride-ul din cauza invaziei armatei ruse.  

„La Marşul Bucharest Pride vom ieşi în stradă cu gândul la toate persoanele gay, lesbiene, transgender şi intersex din Ucraina şi alături de câţiva dintre cei care au reuşit să îşi găsească adăpost în România”, a mai transmis Alex Zorilă.  

Desfăşurarea Festivalului Bucharest Pride

Potrivit organizatorilor, pe 1 iulie, Bucharest Pride 2022 începe cu performance-ul artistului internaţional Alok Vaid-Menon. Show-ul are loc vineri, 1 iulie, la Teatru de Vară (Parcul Herăstrău), de la ora 19:00.

„Artist apreciat la nivel mondial, persoană non-binară, scriitoare şi activistă pentru drepturile persoanelor LGBTQIA+, Alok vine în premieră în România cu un show care va îmbina zona de stand-up comedy cu cea de storytelling şi lectură de poezie. La baza performance-uluicu care a ajuns în peste 40 de ţări stă propria poveste de viaţă ca persoană care face parte din comunitatea LGBTQIA+ şi non-binară”, au precizat organizatorii.  

De asemenea, ACCEPT anunţă că Pride Park (6 - 9 iulie) ajunge la a doua ediţie şi se va bucura de o locaţie nouă, în inima Bucureştiului, în Parcul Izvor.  

„Timp de patru zile sărbătorim în aer liber comunitatea şi cultura LGBTQIA+ printr-o serie de performance-uri, concerte şi proiecţii de filme şi scurtmetraje, alături de activişti şi membri ai comunităţii LGBTQIA+ din România.  Printre noutăţile de anul acesta de la  Pride Park se numără şi „Insula Trans” - un loc dedicat comunităţii trans din România, care va găzdui expoziţia „InVIZIBIL”, care prezintă diferitele faţete ale vieţii ca persoană trans şi/sau non-binară în România”, se mai arată în comunicat.  

Intrarea este gratuită pe tot parcursul celor patru zile de Pride Park.  

Programul marşului Pride:

Duminică, 9 iulie, comunitatea LGBTQIA+ şi aliaţii ei sunt invitaţi la Marşul Bucharest Pride 2022 care va avea loc, ca de obicei pe Calea Victoriei.  

„Ţinând cont de numărul de participanţi de la ediţiile precedente organizatorii aşteaptă şi în 2022 peste 10.000 de oameni la Marşul Bucharest Pride. Traseul de anul acesta este mai lung decât cel de la ediţiile precedente şi va avea ca punct de sosire Parcul Izvor”, a mai transmis organizaţia.  

  • 17:00 - 18:00 - Întâlnirea participanţilor pe Calea Victoriei între Strada Sevastopol şi Strada General Gheorghe Manu. 
  • 18:00 - 19:00 - Marşul Bucharest Pride se desfăşoară pe Calea Victoriei până în Parcul Izvor. Traseu: Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta - Bd. Schitu Măgureanu - Pod Izvor - Parc Izvor 
  • 19:00 - 21:00 - Finalul marşuui Bucharest Pride : Parcul Izvor. 
BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite