Amenzi de 30.500 de lei pentru trotuarele necurăţate de zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzi de 30.500 de lei pentru trotuarele necurăţate de zăpadă FOTO Arhivele Adevărul
Amenzi de 30.500 de lei pentru trotuarele necurăţate de zăpadă FOTO Arhivele Adevărul

Inspectorii municipalităţii bucureştene au dat, în cursul zilei de miercuri, 32 de amenzi, în valoare totală de 30.500 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor privind deszăpezirea trotuarelor şi nesemnalizarea unor lucrări în carosabil. Primarul general Sorin Oprescu a cerut continuarea verificărilor în teren.

Conform datelor Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), au fost inspectate 56 de artere principale, verificându-se dacă persoanele fizice şi reprezentanţii persoanelor juridice au curăţat trotuarele de zăpadă şi de gheaţă. Astfel, au fost întocmite 25 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în valoare totală de 14.000 lei, şi au fost somate 197 de persoane fizice sau juridice, inclusiv asociaţii de proprietari, relatează Mediafax.

Au mai fost verificate şi identificate 21 de lucrări în carosabil. Dintre acestea, şapte lucrări nu au fost semnalizate corespunzător, amenzile ridicându-se la o valoare totală de 16.500 de lei.
Potrivit aceloraşi surse, primarul Oprescu a cerut firmelor de deszăpezire din toate sectoarele să aplice tratamente cu materiale antiderapante pe arterele principale şi secundare, cu prioritate în rampe, pante şi poduri, la intrările şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), instituţie subordonată municipalităţii, a asigurat că, în perioada geroasă, toate spitalele din Bucureşti vor avea între trei şi cinci paturi disponibile pentru primirea oamenilor străzii.

Meteorologii au emis miercuri o avertizare de ger şi vânt, valabilă în toată ţara până sâmbătă, la ora 10.00.
Începând de joi vremea va deveni geroasă, în noaptea de joi spre vineri fiind anunţate temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în Transilvania, mai scrie Mediafax.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite