Zăpada şi viscolul blochează sudul judeţului Alba. Drumuri închise şi trafic îngreunat pe arterele rămase deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumurile au fost închise pentru a putea fi deszăpezite. Foto Adevărul
Drumurile au fost închise pentru a putea fi deszăpezite. Foto Adevărul

Două drumuri judeţene din Alba sunt închise circulaţiei din cauza zăpezii şi a viscolului. De asemenea, din cauza viscolului se circulă cu greutate pe DN1 şi DN7.

UPDATE 2 Situaţia drumurilor potrivit ISU Alba:

Nu sunt drumuri naţionale blocate, se circulă în condiţii de iarnă. Drumuri judeţene blocate: D.J. 106 K  Ohaba  - Secăşel; D.J. 107 Cergău - Roşia de Secaş.

Drumuri judeţene pe care se circulă cu restricţii: D.J. 106 I Ghirbom – Vingard; D.J. 107 I  Rîmeţ – Ponor.

Pe toate celelalte drumuri jdueţene din judeţ se circulă în condiţi de iarnă. Nu sunt localităţi izolate ca urmare a drumurilor blocate. Nu au fost înregistrate situaţii de urgenţă ca urmare a fenomenelor meteorologice.

UDATE 1 Problemele pe drumurile din Alba au continuat şi în cursul nopţii şi joi dimineaţă. DI 106K a fost blocat după ora 00.00 de trioene de zăpadă pe o distanţă de 300 de emtri între Vingard şi Ghirbom. Drumul a fost deblocat spre dimineaţă, dar se circulă pe un sens. ISU Alba a anunţat, în schimb, închiderea DJ 107 Roşia de Secaş - Cergău, blocat tot din cauza troienelor formate de viscol.

Traficul rutier pe DJ106K (Daia Română – Sebeş) şi DJ 106I (Şpring - Vingard) a fost oprit miercuri seara pentru deszăpezirea carosabilului. Pe varianta de ieşire în DN1, spre Sibiu, un  microbuz cu şase persoane la bord a rămas înzăpezit. Maşina a rămas blocată în zăpadă pe Drumul Judeţean 106 I, între localităţile Şpring şi Vingard.

După ce maşina a rămas înzăpezită, cei şase pasageri au părăsit locul respectiv, pe jos. A mai rămas doar şoferul, care a aşteaptat să fie eliberat din nămeţi. După aproximativ două ore maşina a fost scoasă din zăpadă şi tractată până în localitatea Vingard. Microbuzul efectua curse regulate pe ruta Sebeş -Vingard.

Circulaţia autovehiculelor este îngreunată şi pe DN1, spre Cluj şi spre Sibiu, dar şi în Munţii Apuseni. Utilajele de la Drumuri Naţionale şi cele judeţene acţionează pe toate tronsoanele cu  probleme, însă acţiunea acestora este prea puţin eficientă, din cauza viscolului care readuce zăpada pe carosabil.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite