Amendată cu 10.000 de lei pentru că nu şi-a sterilizat animalele de companie

0
0
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Zeci de proprietari de câini au fost amendaţi de Poliţia Municipiului Bucureşti pentru că nu şi-au sterilizat animalele de companie.

Valoarea amenzilor se ridică la peste 30.000 de lei, de la începutul acestui an, potrivit Primăriei Capitalei. 

Ultima persoană amendată este o femeie din Sectorul 6 care locuieşte la curte şi care are două căţele de rasă comună. Pentru că nu le-a sterilizat şi nici microcipat, aşa cum cere legea, femeia a primit o amendă de 10.000 de lei. 

"La stabilirea cuantumului acestei sancţiuni, poliţiştii locali au ţinut cont de faptul că nesterilizarea animalelor a produs deja efecte, iar nemicrociparea acestora putea favoriza abandonul căţeilor pe domeniul public. Întrucât puii de câine nu pot fi separaţi de mama lor până la vârsta de opt săptămâni, cazul va rămâne în atenţia poliţiştilor locali", potrivit primăriei. 

Conform normelor în vigoare, proprietarii sau deţinătorii de câini au obligaţia sterilizării şi identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. În caz contrar, amenzile variază de la 5.000 şi până la 10.000 de lei.

București


Ultimele știri
Cele mai citite