Actriță bătută în Parcul Cișmigiu ziua în amiaza mare: „«Bărbații» care au fost prezenți de la început s-au evaporat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actrița Andreea Hristu, de la Teatrul Excelsior, a fost agresată în parcul Cișmigiu de un individ căruia a refuzat să-i dea bani. Martorii, patru bărbați, nu au intervenit.

Actrița Andreea Hristu a povestit pe pagina de Facebook experiența traumatizantă pe care a trăit-o ziua în amiaza mare în Parcul Cișmigiu din Capitală.

„Azi am fost bătută în Cișmigiu, în plină zi, lângă podul ăsta frumos. Da, se poate.

Stăteam pe o bancă, cu o carte și o cafea. Se apropie un individ, nimic suspect, vorbește frumos, vrea să mă întrebe ceva. Îmi cere bani, îi spun nu. Insistă, îi cer să plece. Începe să mă jignească, să mă înjure. Ridic tonul și îl ameninț cu poliția. Continuă. Sun la 112. Mă trezesc cu el la gât, îmi zboară telefonul pe jos, cu dispecera în apel. Țip. Mă uit în jur după ajutor. Mă lovește cu propria mea plasă cu cărți până se rupe și cad toate răsfirate pe alee. Sunt 4 oameni pe băncile din jurul meu, niciunul nu intervine. În timp ce individul se îndepărtează zicând în gura mare că eu l-am agresat, se apropie o tânără care rămâne cu mine până vine poliția și care acceptă să fie și martor la dosar. Alți oameni vin să mă ajute, unii se duc să-l caute pe individ prin parc. “Bărbații” care au fost prezenți de la început s-au evaporat toți“, povestește actrița.

Oamenii legii, spune Andreea Hristu, au acționat impecabil. „Nu numai că l-au prins pe individ și l-au dus la secție, dar au fost umani, respectuoși, empatici. Comisarul care mi-a luat declarația la fel. Acum e în mâna procurorului: poate să dispună retenție sau doar control judiciar, adică îi dă o amendă și liber. Așa e LEGEA“.

De pe urma acestei experiențe a rămas cu gustul amar al faptului că cei patru bărbați „care au asistat la tot incidentul, în ochii cărora m-am uitat cerându-le ajutorul și care nici măcar nu s-au ridicat de pe bancă“.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite