16 echipaje ale Apa Nova sunt pregătite să intervină în cazul unei ploi abundente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a cerut tuturor responsabililor să fie pregătiţi să ia măsurile care se impun în cazul producerii unor evenimente deosebite, ca urmare a atenţionării de cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 19 mai ora 10.00 - 20 mai ora 21.00.

Astfel, Apa Nova va verifica zonele inundabile şi eventualele acumulări de apă de pe carosabil, 16 echipaje fiind pregătite să acţioneze pentru degajarea acumulărilor de apă de pe carosabil. În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, numărul de echipaje din teren poate fi suplimentat.

De asemenea, Administraţia Străzilor va dispune verificarea şi remedierea semafoarelor defecte.

Operatorii de salubrizare au obligaţia de a îndepărta, în cel mai scurt timp, toate deşeurile duse de vânt (crengi, bannere rupte, panouri prăbuşite etc), şi, în colaborare cu Apa Nova, să degajeze rigolele şi gurile de scurgere astfel încât, în urma ploii, să nu se producă inundaţii.

Reprezentanţilor Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti li s-a solicitat să ia toate măsurile necesare astfel încât copacii din parcurile bucureştene, afectaţi de furtună, să nu reprezinte un pericol (operaţiuni de toaletare, îndepărtare crengi rupte, copaci căzuţi etc.), iar Luxten va verifica şi remedia defecţiunile provocate la reţeaua de alimentare a iluminatului public.

De asemenea, Enel va asigura soluţionarea în cel mai scurt timp a avariilor survenite în reţeaua de distribuţie.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite