14 permise reţinute şi amenzi de peste 31.000 lei. Brigada Rutieră a depistat şoferi care conduc băuţi sau drogaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţist înjunghiat în Timiş 18 iulie 2019 FOTO NEWS.RO

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat, sâmbătă noaptea, activităţi de control în mai multe puncte de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii producerii accidentelor de circulaţie din cauza conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În urma acţiunilor, poliţiştii rutieri au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale , în valoare de peste 31.000 lei şi au constatat 6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, au fost reţinute 14 de permise de conducere.

În noaptea de 12/13 Februarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe puncte de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii producerii accidentelor de circulaţie din cauza  conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Totodată, pe arterele cu risc rutier din Capitală au fost direcţionaţi poliţişti rutieri care au acţionat cu aparatul radar în vederea depistării conducătorilor de autovehicule care nu conştientizează amploarea gravitaţii consecinţelor în cazul încălcării vitezei maxime admise pe sectorul de drum pe care circulă, a transmis Poliţia Capitalei. 

În urma celor două acţiuni desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale ( 31 pentru încălcarea regimului legal de viteză) , în valoare de peste 31.000 lei şi au constatat 6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, după cum urmează: 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice; 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive; unul pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat şi unul pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. 

De asemenea, au fost reţinute 14 de permise de conducere, astfel: 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice(contravenţie, 5 pentru infracţiunile la regimul rutier, 3 pentru depăşirea regimului legal de viteză cu peste 50km/h şi 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.

Totodată, au fost reţinute şi 6 certificate de înmatriculare, pentru deficienţele tehnice constatate.

Potrivit Poliţiei, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest s-a stabilit faptul că aceasta a consumat substanţe interzise.

Persoana în cauză a fost  condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză a  fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.  

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 şi a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat doar pagube materiale. Poliţiştii rutieri au procedat la testarea acestuia cu aparatul 

 alcooltest care a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost  condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de probe biologice. În acest context a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal. 

De asemenea, un bărbat în vârstă de 38 de ani, a condus un autovehicul pe o arteră din sectorul 1 fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Persoana în cauză a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice.

În acest context a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 336 alin 1 din Codul Penal. 

Astfel de acţiuni sunt organizate permanent de Brigada Rutieră pentru reducerea numărului de accidente rutiere, creşterea nivelului de responsabilizare în rândul participanţilor la trafic şi menţinerea unui climat optim de siguranţă rutieră pe drumurile publice din Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite