Amenzi de peste 50.000 de lei şi multe permise reţinute în doar trei ore, la filtrele de poliţie din Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

O amplă acţiune a poliţiştilor din judeţul Buzău s-a soldat cu reţinerea în vederea suspendării a 11 permise de conducere, dintre care trei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Valoarea totală a amenzilor aplicate depăşesc 54.000 de lei

Acţiunile în sistem integrat, organizat în mediul rural, au avut loc în perioada 8-10 februarie, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică şi a Serviciului Rutier.

Au fost angrenaţi poliţişti de la Birourile de Ordine Publică, de la Serviciul şi Biroul Rutier, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, de la Secţiile de poliţie rurală Mărăcineni, Beceni, Berca, Merei, Costeşti şi Pogoanele, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

S-a acţionat în intervalul orar 17.00 – 20.00, echipele mixte de control şi scotocire acţionând pe principalele artere de circulaţie şi în punctele obligatorii de trecere, concomitent fiind constituite şi filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influenţa băuturilor alcoolice, cu auto neînmatriculate sau fără permis de conducere.

În total, au fost legitimate peste 400 de persoane, dintre care peste 90 au fost verificate suplimentar în bazele de date şi au fost oprite pentru control aproximativ 350 de autovehicule. 

Peste 120 de conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, în patru situaţii fiind indicat consumul de băuturi alcoolice. Ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 153 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor fiind de 54.235 de lei.

  

De asemenea, în urma controalelor efectuate în filtrele instituite în trafic, au fost reţinute în vederea suspendării 11 permise de conducere, dintre care trei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au fost reţinute şi trei certificate de înmatriculare.

În ziua de 10 februarie, a fost interceptat şi condus la sediul Poliţiei pentru cercetări un tânăr de 30 de ani, din Cernăteşti, care a fost depistat în timp ce conducea un pe DJ203K, în localitatea Zărneştii de Slănic, sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la unitatea medicală unde i-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite