Zece kilograme de canabis găsite în maşina unui tânăr din Suceava. Cum au intrat drogurile în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: DIICOT/Poliţia Română
FOTO: DIICOT/Poliţia Română

Un tânăr de 22 de ani din municipiul Siret, judeţul Suceava, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Când poliţiştii au pornit în urmărirea sa, avea în maşină 10 kilograme de cannabis. Nu a oprit la semnalele poliţiştilor.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava (BCCO), împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au prins în flagrant delict o persoană bănuită de trafic de droguri de risc.

Oamenii legii îl urmăreau pe traficant de o perioadă bună de timp şi ştiau că urma să ridice o cantitate mare de droguri trimise din Spania în România printr-o firmă de curierat. Informaţiile s-au confirmat.

Astfel, la data de 9 februarie a.c., tânărul de 22 de ani s-a deplasat la Fălticeni împreună cu o prietenă, şi a ridicat pachetul, după care cei doi au plecat spre Siret. 

De la Fălticeni spre Suceava, în zona intersecţiei E 85 cu centura ocolitoare a Sucevei, poliţiştii au organizat un baraj în trafic, pe care tânărul de la volan a reuşit să îl evite. El a plecat mai departe cu poliţiştii pe urmele sale. După aproximativ 10 kilometri, şoferul a pierdut controlul volanului şi a ieşit în decor. Maşina a fost avariată uşor, iar cei doi tineri au scăpat fără răni.

Poliţiştii au verificat autoturismul şi au găsit în interior 9,9 kilograme de canabis. Drogurile erau ambalate în pungi vidate. Oamenii legii ştiau că tânărul trebuia să plece în aceeaşi zi la Sibiu pentru a mai ridica încă 10 kilograme de canabis. Valoarea celor 20 de kilograme de droguri a fost estimată la 600.000 de lei.

De asemenea, în urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate de la domiciliul presupusului traficant un dispozitiv folosit pentru mărunţirea drogurilor, înscrisuri şi sisteme informatice care interesează cauza.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, fără drept, în modalităţile transportul şi deţinerea, de droguri de risc, fără drept.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă a bărbatului, propunere care a fost admisă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. 

Vă mai recomandăm:

 

Medic de familie: „Partidele politice au permis cetăţenilor să obţină certificatul verde foarte uşor”

 

Cum se pregătesc poliţiştii într-un judeţ din Ardeal: „Trageri în mişcare, cu simulare ca într-un caz real“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite