ZOO Braşov are doi leoparzi ai zăpezilor. Amalia şi Aslan fac parte dintr-o specie aflată în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leopardul zăpezilor la Grădina Zoologică Braşov FOTO unsplush
Leopardul zăpezilor la Grădina Zoologică Braşov FOTO unsplush

După ce Jammu a murit de bătrâneţe, în urmă cu un an şi jumătate, Grădina Zoologică Braşov are acum alţi doi leoparzi ai zăpezilor - Amalia şi Aslan.

Grădina Zoologică Braşov are, din nou, leoparzi ai zăpezii. Anul trecut, Jammu, exemplarul pe care îl avea parcul din Braşov, a murit. Dar acum Zoo are o pereche - Amalia şi Aslan. Cei doi vor putea fi văzuţi de vizitatori începând de sâmbătă, 27 noiembrie. 

„Cei doi leoparzi ai zăpezilor au fost aduşi din Polonia, au vârsta de aproximativ 5 ani şi jumătate. La noi au ajuns acum aproximativ 30 de zile, iar, acum, perioada de carantină a fost depăşită şi îi putem expune spre vizitare. 

Nu mai aveam leoprad al zăpezilor de acum un an şi jumătate, când Jammu a murit la vârsta de 15 ani şu jumătate. Moartea a fost din cauza vârstei înaintate pentru această specie şi a avut, în principal probleme renale”, a explicat Alin Pânzaru, director Grădina Zoologică Braşov.

Cei care doresc să îi vadă pe Amalia şi Aslan, alături de toate celelalte animale de la Grădina Zoologică Braşov, o pot face de marţi până vineri, între orele 9 şi 18. 

Leopardul zăpezii este o specie ameninţată cu dispariţia, din care mai există, în acest moment, aproximativ 4.000 de exemplare. După unii specialişti, numărul acestor animale ar fi chiar mai mic, de circa 2.500, iar cele mai multe exemplare se află în Tibet. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cum sună „Nothing Else Matters“, celebra piesă a trupei Metallica, cântată la orga din Biserica Neagră din Braşov. „Senzaţional!“ VIDEO

Filarmonica Braşov a demarat o serie de concerte cu artişti români. Prima colaborare, cu Viţa de Vie VIDEO

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite