Filarmonica Braşov a demarat o serie de concerte cu artişti români. Prima colaborare, cu Viţa de Vie VIDEO

0
0
Filarmonica Braşov şi Viţa de Vie au concertat împreună FOTO FIlarmonica Braşov
Filarmonica Braşov şi Viţa de Vie au concertat împreună FOTO FIlarmonica Braşov

Printr-un proiect finanţat de Fondul Cultural Naţional, Filarmonica Braşov colaborează pentru mai multe concerte online cu diverşi artişti români de succes. Prima înregistrare la Sala Patria a fost cu Viţa de Vie.

Artişti români de pop, rock şi jazz vor cânta împreună cu Filarmonica Braşov, iar concertele vor putea fi vizionate de toţi românii pe internet. 

După succesul pe care l-au avut transmisiile live online de anul trecut şi din prima parte a anului acestuia, Filarmonica Braşov a pregătit un nou proiect inedit pentru publicul meloman din Braşov şi din ţară. 

„După succesul pe care l-au avut transmisiile live online de anul trecut şi din prima parte a anului acestuia, Filarmonica Braşov a pregătit un nou proiect inedit pentru publicul meloman din Braşov şi din ţară. 

Primul concert din această serie a fost deja înregistrat la Sala Patria şi i-a avut ca protagonişti pe cei din formaţia Viţa de Vie, care au cântat alături de orchestra Filarmonicii Braşov, dirijată de maestrul Cristian Oroşanu. 

Concertul digital s-a bucurat şi de o scenografie deosebită, iar piesele din program au fost melodii de referinţă din repertoriul formaţiei rock: <Alungă Tăcerea>, <Hai Hui>, <Praf de Stele> şi <Luna şi Noi>”, a declarat Dragoş Dimitriu, manager Filarmonica Braşov. 

Deja a fost înregistrat primul concert, susţinut de Viţa de Vie, care a cântat alături de orchestra Filarmonicii Braşov, dirijată de maestrul Cristian Oroşanu. Piese de referinţă ale trupei vor putea fi vizionate de public, cu o scenografie deosebită, realizată la Sala Patria. 

Directorul Filarmonicii îşi doreşte chiar mai mult decât colaborările cu artiştii români. 

„Ne dorim ca, pe viitor, când vine o trupă cunoscută în România sau când vine un artist renumit, care nu are neapărat de a face cu domeniul muzicii clasice, să se alăture orchestrei noastre simfonice şi să realizăm o scurtă înregistrare cu aceşti artişti, două, trei melodii cu aceşti artişti prin care să amplificăm mesajul Filarmonicii Braşov şi de aici şi titlul Amplify Concerts, dat proiectului”, a mai precizat Dragoş Dimitriu. 

Aceste videoclipuri ar putea rula în cinematografe din ţară, înainte de începerea filmelor. Filarmonica a lansat toate canalele Amplify Concerts pe reţelele sociale, cu ajutorul Asociaţiei Fondului Cultural Naţional, care a finanţat proiectul.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

La Braşov, hârtiile vor fi aruncate pe jos. Decizie insolită luată de municipalitate în privinţa deşeurilor

Cum sună „Nothing Else Matters“, celebra piesă a trupei Metallica, cântată la orga din Biserica Neagră din Braşov. „Senzaţional!“ VIDEO

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite