Vremea rea dă peste cap vacanța turiștilor. În Poiana Brașov au fost oprite telecabinele și telescaunul

0
Publicat:

Vremea rea dă peste cap vacanța românilor care petrec la munte. Telecabinele, telegondola şi telescaunul Ruia din staţiunea Poiana Braşov au fost oprite, sâmbătă, din cauza rafalelor de vânt, anunţă reprezentanții Primăriei.

Instalațiile pe cablu, oprite în Poiana Brașov FOTO Arhivă Adevărul
Instalațiile pe cablu, oprite în Poiana Brașov FOTO Arhivă Adevărul

Turiştii aflaţi la munte în zona Braşovului pot folosi doar teleschiurile de pe pârtiile pentru începători Bradul şi Stadion, anunță Digi 24.

Din cauza vremii nefavorabile, instalaţiile de transport pe cablu spre partea superioară a masivului Postăvaru nu funcţionează, sâmbătă. Vântul puternic a dus la oprirea celor două telecabine şi telegondola, precum şi telescaunul Ruia. 

Conform reprezentanţilor Primăriei Braşov, singurele instalaţii care au putut fi puse în funcţiune sunt cele două teleschiuri de pe pârtiile pentru începători Bradul şi Stadion. În aceastră perioadă, stațiunile montane au fost luate cu asalt de turiști. Spre deosebire de alţi ani, când de Crăciun nu era zăpadă, la Poiana Braşov pârtiile au fost deschise încă din 30 noiembrie, în partea superioară a masivului şi s-a produs în mai multe rânduri zăpadă artificială.

Vânt puternic în cea mai mare parte a ţării, viscol şi ninsori moderate la munte

Meteorologii au actualizat sâmbătă, 23 decembrie, avertizările de vreme rea. Astfel, începând de sâmbătă de la ora 10.00, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, viscol şi ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureş şi Transilvania.

De asemenea, a fost emisă şi o avertizare cod portocaliu de viscol puternic la peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionale şi Occidentali Ambele prognoze sunt valabile până în 24 decembrie ora 3.00, de când intră în vigoare alte avertizări, potrivit cărora sunt aşteptate intensificări ale vântului în sudul Transilvaniei, vestul şi sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi în dealurile subcarpatice ale Moldovei, până în dimineaţa zilei de Crăciun.

O avertizare meteorologică cod galben este valabilă în intervalul 23 decembrie, ora 10 – 24 decembrie, ora 03, fiind prognozate intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, viscol şi ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureş şi Transilvania.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite