VIDEO Topul celor mai lungi pârtii de schi din ţară. Drumul Roşu, din Poiana Braşov deţine recordul naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul Roşu este una dintre pârtiile dificile din Poiana Braşov. FOTOAdevărul.
Drumul Roşu este una dintre pârtiile dificile din Poiana Braşov. FOTOAdevărul.

Pârtia Drumul Roşu din Poiana Braşov are o lungime de 5,8 kilometri, este o pârtie de altidudine şi se adresează schiorilor experimentaţi.

A doua cea mai lungă pârtie din România este în Vatra Dornei (judeţul Suceava). Pârtia Dealul Negru are 3 kilometri. Locul trei este ocupat de pârtia Drumul de Vară din Sinaia, cu o lungime de 2,9 kilometri, potrivit datelor de la Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale.

În top 10 pârtii mai sunt Lupului (Poiana Braşov) - 2.860 metri, Sulinar (Poiana Braşov) - 2.500 metri, Cocoşul (Predeal) - 2.250 metri, Sub Teleferic (Poiana Braşov) - 2.220 şi Clăbucet (Predeal) - 2.100 de metri.

Noutăţile acestui sezon de schi din Poiana Braşov sunt o pârtie pentru copii şi panouri de informare digitale ca în Autria. Pârtia de schi pentru copii va fi amennajată pe Bradul, până la deschiderea noului sezon. Pe partea stângă va fi amenajată o zonă special destinată pentru cei mici în vederea iniţierii. Aceasta va fi delimitată de restul pârtiei cu plase speciale de protecţie. Va fi montat şi un trotuar rulant de ultimă generaţie, cu ajutorul căruia copiii vor ajunge mult mai uşor în vârful pârtiei. Banda are o lungime de 100 de metri şi poate transporta o mie de persoane pe oră, fiind o alternativă mult mai bună pentru copii faţă de teleschiul existent pe pârtie. Un astfel de sistem există în apropiere de Braşov, doar la Azuga, pe Pârtia Sorica.

Panouri digitale de informare ca în Austria

Panourile de informare digitale transmit în timp real informaţii precum starea pârtiilor din staţiune sau a vremii. Primul panou a fost montat deja în Livada Poştei. Acesta are prezintă harta pârtiilor şi a instalaţiilor de transport pe cablu, şi oferă informaţii despre acestea, respectiv care sunt deschise sau care nu funcţionează şi care este temperatura la acel moment în staţiune, astfel ca turiştii să fie informaţi încă de dinainte de a ajunge în staţiune dacă vremea este prielnică pentru schi sau dacă sunt probleme şi instalaţiile de transport pe cablu nu funcţionează. Alte două panouri, care oferă aceleaşi informaţii vor fi montate la Capra Neagră şi în zona Telecabinei Kanzel. Astfel de panouri mai există doar în Autria. Investiţia a fost de 100.000 de lei.

Pe aceeaşi temă:

Autobuz direct din Gara Braşov spre Poiană

Sărbători cosmopolite cu preţuri de lux în Poiană şi pe Valea Prahovei

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite