VIDEO Sute de turişti au stat la coadă ca să testeze cremaliera de la Cetatea Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii au ţinut neapărat să testeze cremaliera. FOTObzb.ro.
Turiştii au ţinut neapărat să testeze cremaliera. FOTObzb.ro.

La inagurarea oficială a cremalierei care a avut loc vineri, peste 1.000 de persoane au urcat la cetate şi au vrut să profite de cursele gratuite. Aglomeraţie mare a fost şi sâmbătă şi duminică, semn că investiţia de 10,7 milioane de lei a meritat pe deplin.

Lucrările la realizarea cremalierei au fost extrem de dificile atât din cauza reliefului muntos, dar şi a vremii care nu a ţinut deloc cu constructorul. Turnarea betonului pentru realizarea pilonilor a fost o operaţiune spectaculoasă. Un elicopter militar a fost folosit şi a făcut peste 100 de curse pentru a aduce materialele necesare. Montarea şinelor pentru liftul înclinat nu a fost nici ea o muncă uşoară. S-a folosit o macara gigant de 220 de tone.

Cremaliera (lift inclinat) face legătura între centrul oraşului şi cetate. Estimările arată că acest lif înclinat va creşte cu 20% numărul de turişti în cetate. Cremaliera a fost inaugurată la împlinirea a 7 ani de când cetatea a reintrat în proprietatea primăriei.

Lungimea traseului liftului cu cremalieră este de 165 de metri, cu o diferenţă de nivel de 94 de metri. Unghiul de înclinare este de 37 de grade, iar liftul cu cremalieră va avea două staţii, una de plecare din spatele Casei de Cultură şi a doua la Cetate. Liftul cu cremalieră va face 12 curse pe oră, cu câte 18 de persoane în cabină. Viteza de deplasare este 2 metri pe secundă, iar călătoria durează 1 minut. O cursă cu cremalira costă 12 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite