VIDEO Șofer de autobuz, pe TikTok. Postează în timp ce transportă călători. Anchetă la Regia de Transport a Brașovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un șofer de autobuz din Brașov obișnuiește să filmeze cu telefonul și să posteze filmulețele pe rețelele sociale, în timp ce conduce autovehiculul în care se află călători.

Șofer de autobuz care postează filmulețe la volan FOTO brasov.net
Șofer de autobuz care postează filmulețe la volan FOTO brasov.net

Un șofer de autobuz al societății de transport în comun din Brașov a postat mai multe TikTok-uri în timp ce se afla la volan și avea călători în autobuz. Dacă două din filmulețe sunt făcute în timp ce autobuzul staționa, un al treilea este în timp ce autobuzul se afla în mișcare.

„Zic aşa, după mintea mea, să aveţi gjijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok. Treaba voastră, vă băgaţi, vă riscaţi. Aşa că mai bine gândiţi-vă de două ori”, este postarea dintr-un clip. Sau „Eu sunt şmecher de profesie, conduc bine, să ştii. Conduc foarte bine” - ne arată un alt clip postat pe TikTok de același șofer de autobuz. 

Postările au ajuns și la conducerea RATBV SA, iar directorul societății a decis să înceapă o cercetare.

„Conducerea societății RATBV SA a luat act de conținutul filmărilor postate și a dispus începerea unei cercetări interne. De asemenea, conducerea societății îi asigură pe călători cu privire la faptul că tratează cu maximă severitate actele de indisciplină ale angajaților ce pot avea impact asupra siguranței călătorilor”, a transmis Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV SA.

Pe canalul de TikTok al șoferului se poate vedea că aceste filmări nu sunt o întâmplare. Angajatul RATBV SA filmează de mai multă vreme în timp ce conduce și postează videoclipurile pe rețeaua socială, pe care există zeci de asemenea filmări.

Între filmulețele realizate în timp ce se afla la volan și distribuite pe Tik Tok, șoferul are unele amuzante, dar nu toate sunt din această categorie.

Conform legii, în OUG195/2002, „Conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip mâini libere (hands free)”.

Astfel, șoferul riscă să fie amendat și de polițiști. Între timp, postările au fost șterse.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite