Bilete de autobuz plătite cu cardul, la Brașov. De când ar putea deveni istorie biletele de hârtie

0
0

În Zona Metropolitană Brașov a fost introdusă plata cu cardul pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun. Regia de transport vrea să renunțe de tot la biletele de hârtie.

Călătoria cu transportul în comun la Brașov se poate plăti cu cardul FOTO Ioan Buciumar
Călătoria cu transportul în comun la Brașov se poate plăti cu cardul FOTO Ioan Buciumar

Din 19 octombrie 2022, călătoria cu mijloacele de transport public în comun din Zona Metropolitană Brașov se poate plăti cu cardul. Cele 70 de autobuze care deservesc 19 linii de transport metropolitan au montate câte două validatoare albastre, unde plata călătoriei se poate face cu cardul bancar contactless.

Sistemul poate fi utilizat de orice deținător de card bancar VISA/Mastercard și permite efectuarea plăților cu cardul, telefonul, ceasul sau brățara inteligentă. Tranzacțiile cu card bancar au grad de siguranță 100%, potrivit reprezentantului băncii care a implementat sistemul.

Soluția este construită pe reglementări VISA/Mastercard; răspunde tuturor condițiilor de securitate la nivel internațional pe astfel de soluții. Ca mod de operare, pentru călători, va trebui să-și aleagă din meniul echipamentul lui traseul pe care dorește să facă călătoria, își selectează acel tarif, apropie cardul bancar și va primi un bilet care îi confirmă că acea tranzacție a fost realizată. Este foarte important să urmărească ecranul echipamentului. Atâta timp cât ecranul rămâne verde, tranzacția este aprobată este acceptată. Dacă ecranul echipamentului este roșu, trebuie să aleagă un canal alternativ pentru a-și plăti călătoria”, a declarat Ciprian Nicolae, reprezentantul băncii.

Conducerea RATBV intenționează ca plata cu cardul introdusă și pe liniile din oraș, astfel încât, în câteva luni, să nu mai fie utilizate biletele de hârtie pentru călătorii RATBV. Aceasta va mai dura o perioadă, deoarece se întâmpină ceva probleme cu echipamentele, care trebuie să sosească din Asia și care întârzie.

La RATBV implementăm încontinuu metode cât mai moderne pentru plata călătoriilor. În viitorul foarte a apropiat, toate plățile și validările din mijloacele de transport ale RATBV vor fi contacless, vor fi fără contact. Asta înseamnă că ne așteptăm ca într-un interval de câteva luni biletele de hârtie să dispară, ele fiind înlocuite fie cu mijloacele de validare fără contact ale titlurilor de călătorie emise de către RATBV, fie cu mijloace moderne de plată ale călătoriei”, a precizat Marius Chiriac, președintele Consiliului de Administrație al RATBV SA.

Până când va fi introdusă plata cu cardul și în oraș, vor putea fi utilizate atât biletul din hârtie, cât și cardul de transport, pe care călătorii RATBV își plătesc și încarcă și acum călătoriile.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite