Valul de greve continuă. Angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate, în grevă de avertisment

0
Publicat:

Angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brașov au declanșat o grevă de avertisment de două ore, chiar în timpul programului cu publicul. Oamenii care stăteau la coadă s-au arătat nemulțumiți.

Brașovenii au fost nemulțumiți de greva de la Casa de Asigurări de Sănătate FOTO Ioan Buciumar
Brașovenii au fost nemulțumiți de greva de la Casa de Asigurări de Sănătate FOTO Ioan Buciumar

Valul de greve din România continuă! Nemulțumiți de salarii, angajații Casei Județene de Asigurări Sociale Brașov au întrerupt activitatea timp de două ore, de la 10:00 la 12:00. Pentru ca protestul lor să fie mai vizibil, angajații au ales ca greva lor de avertisment să fie în timpul programului de lucru cu publicul și și-au exprimat nemulțumirile.

În primul rând, cele de natură salarială. În general, toate mișcările din ultimul timp au avut ca punct de plecare nemulțumirile salariale, în sensul în care nu există o coordonare între nivelul salarizării din casele de sănătate și complexitatea muncii prestate”, a declarat Diana Florea, președintele sindicatului.

Directorul instituției susține acțiunea sindicatului, mai ales că salariile nu se dovedesc suficient de atractive pentru cei care ar dori să se specializeze și să muncească aici. Chiar dacă au făcut grevă, angajații și-au îndeplinit obligațiile față de furnizori, angajatori și asigurați.

Greu să fie găsiți noi angajați

Am recomandat tuturor să folosească mijloace de comunicare la distanță, să transmită documentația, urmând ca noi, de la 12:00 până la finalul programului de lucru și în zilele următoare să lucrăm cererile acestora. Sistemul caselor de asigurări de sănătate și angajații caselor de asigurări de sănătate sunt angajați, cumva, specifici. Transferurile, chiar dacă operează, nu poți să spui că angajezi o persoană sau aduci prin transfer un angajat care este familiarizat cu activitatea casei de asigurări de sănătate, care este o activitate specifică și îți ia o perioadă de 6 luni, un an sau doi să te specializezi pe domeniul de activitate la fața locului, văzând și făcând”, a spus Ancuța Daisa, director CJAS Brașov.

Astfel, la Brașov sunt 83 de angajați pe cele 89 de posturi și este angajarea altor persoane este foarte dificilă. Brașovenii s-au arătat nemulțumiți de faptul că nu au putut beneficia de serviciile Casei, mai ales că, atunci când vine vorba de sănătatea noastră, totul reprezintă o urgență.

Brașovenii, în general nemulțumiți de grevă

Nu știu care e motivul, dar le susținem protestul, da, îi susținem”, a spus unul dintre cei care ar fi dorit să beneficieze de activitatea funcționarilor. „Eu susțin greva profesorilor, nu a oamenilor de aici”, a spus un tânăr care a precizat că este student, dar și muncește câte 8 ore în fiecare zi.

Vineri nu a mers cardul în sistem, la oncologie, că îmi trebuie un medicament special și a zis că astăzi să vin să-mi iau o foaie de înlocuire a cardului, ca să-mi elibereze acea foaie pentru medicament. Deci, e ultima zi, pentru că, după aia, medicul intră în concediu. Nu știam că e grevă astăzi, e o surpriză. Nu știu dacă le susțin greva, depinde ce motive au, eu zic că n-ar avea motive”, a spus o femeie care venea de la Râșnov.

Păi, stau de cel puțin o oră. Am o urgență. Mi s-a pierdut cardul și trebuie să mi se elibereze o adeverință care înlocuiește cardul și, uitați, ne ține la ușă, ca pe niște proști, nu spune nimic”, s-a plâns o altă femeie.

Angajații CJAS speră ca autoritățile să țină seama de solicitările lor și să le ofere satisfacție. În caz contrar, sindicaliștii spun că nu au decis, deocamdată, ce cale vor urma mai departe.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite